Çalışma ve İş Kurumu Kırşehir Şubesi’nin yeni binasının açılışı için Kırşehir’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 657 numaralı kanunun 657 kere değiştirildiğini söyleyerek, “Artık yeni bir kanun gerekiyor” dedi.
faruk-celik  Kırşehir’de ilk olarak valiliği ziyaret eden Çelik, burada gazetecilerin sorunları cevapladı. Çelik, 657 numaralı kanunun sorulması üzerine, yasanın 1965’den bu yana hizmet verdiğini bildirerek, “Zaman içerisinde ciddi değişiklikler yapılmış. Yani 657 kere değiştirilmiş. Artık sorunlara cevap vermesi söz konusu değil. Yenilenmesi lazım. Yeniden düzenlemek için görüşmeler yaptık. Temsilciler ve tüm taraflar yeni bir personel rejimine ihtiyaç olduğunu savunuyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da konu üzerinde çalışmamızı istedi. Biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
5084 numaralı Teşvik Yasası’nın süresinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki soruyu da cevaplayan Çelik, böyle bir durumun söz konusu olmadığını fakat teşvikten yaralananların yaşadığı dezavantajla ilgili bir çalışma yapacaklarını ve kısa zamanda konuyu açıklayacaklarını kaydetti.
– ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK:
– “657 NUMARALI KANUN 657 KERE DEĞİŞTİRİLMİŞ. ARTIK YENİ BİR KANUN GEREKİYOR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir