Çankaya Belediyesi, dayanışma amacıyla Kırşehir’in Akçakent Belediyesi’ne temizlik aracı desteğinde bulundu.
cankaya  Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen devir teslim törenine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve DP’li Kırşehir Akçakent Belediye Başkanı Mustafa Elçi’nin yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da katıldı. Yerel yönetimler arasında siyasi fark gözetilmeksizin dayanışma ve işbirliğini geliştirmeyi belediyecilik anlayışlarının önemli köşe taşlarından gördüklerini vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Tanık, aynı zamanda başkanlığını da yürüttüğü İç Anadolu Belediyeler Birliği gibi örgütlenmelerin dayanışma ilişkilerinin kurulması açısından çok önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Yerel yönetimlerle ilgili mevcut düzenlemenin pek çok açıdan anti demokratik nitelikler taşıdığını, özellikle küçük belediyelerin kendi bölgelerine hizmet üretmek açısından ciddi mali sıkıntılarla yüz yüze olduğunu ifade eden başkan Tanık, “Bu belediyelerin pek çoğu ancak personel giderlerini karşılayabilecek bir ekonomik güce sahip” şeklinde konuştu.
Tanık “Yapılması gereken küçük belediyeleri ortadan kaldırmak değil güçlendirmektir. Zira belediyeler, özellikle de küçük belediyeler, halkın demokratik süreçlere katılımını sağlayan çok önemli yapılardır. Başkanlığını yürüttüğüm İç Anadolu Belediyeler Birliği belediyeler arasında dayanışma köprüsü olmak açısından son derece önemli bir işlev yürütmektedir” değerlendirmesinde bulundu.
Tanık, “Akçakent Belediyesi’nin belediye başkanlığında farklı bir siyasi partiden aday olmuş bir arkadaşımız var. Hatta benim mensubu olduğum CHP’nin çok az oy aldığı bir ilçe Akçakent, fakat bu bizim için önemli değil. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm halkımızla dayanışmayı, onların iyi ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamayı vazgeçilmez ödevlerimizden sayıyoruz” diye konuştu.
Akçakent Belediye Başkanı Mustafa Elçi ise, “Çankaya Belediyesi tarafından ilçemize destek amacıyla verilen temizlik aracı Akçakent’in temizlik hizmetleri açısından çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı da olan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a Akçakent halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir