konutkonut

Devlet politikaları gereği pandemiden ekonomik olarak en az seviyede etkilenmek ve ticareti canlandırmak için devletin faiz fiyatlarını indirmesinden sonra ev fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor.

Son zamanlarda 3+1 daireler için 350 Bin ve 4+1 daireler için 450 Bin liradan satış fiyatı çıkarılmaktadır. Bankaların faiz indirimini fırsat bilen bazı müteaahit ve ev sahip yüksek fiyat talep etmekteler..

Bu durum ev alacakları bir hayli zora sokmaktadır. Finansman vadeleri arttıkça vatandaş bankaların elinde köle gibi olmakta bundan yine fırsatçılar yararlanmaktadır.

İşin içine bir de komisyoncular girince iş içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Kırşehir şartlarında bir daire fiyatının bu kadar yüksek olmaması gerekmektedir.

Her ne kadar müteahhitler yüksek maliyetleri öne sürse de tüm maliyetler hesap edildiğinde ve alım gücüne bakıldığında satış fiyatlarının bu kadar yüksek olmaması gerekmektedir.

Kırşehir’de maliyet noktasında en büyük sorun arsa sahiplerinin hakkına düşenden fazla daire talebi ve lüks iç dizayn istekleridir.

Tüm bunlar göz önüne alındığında ortada bariz bir sorun olduğu görülmekte ve kısa vadede de bu sorunun çözülmesi mümkün görünmemektedir.