Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, “Saray Beldesi Yozgat’a bağlanırsa Yerköy ilçesi de Kırşehir’e bağlanır” açıklamalarına tepki göstererek bu tür söylemlerin yanlış ve olduğunu söyledi.
YOGÝSAD BAÞKANI AYHAN ÇELÝK, “YERKÖY YOZGAT’IN EN HIZLI GELÝÞEN ÝLÇESÝ OLACAK” YOGİSAT Başkanı ve İşadamı Ayhan Çelik, yaklaşık bir aydır Yozgat gündemini meşgul eden Yerköy’e bağlı Saray Beldesi’nin Yozgat’a bağlanması konusunda Yerköy ilçesinde bazı siyasiler ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin “Saray Beldesi Yozgat’a bağlanırsa Yerköy ilçesi de Kırşehir’e bağlanır” şeklinde açıklamaların bulunduğunu ve bu açıklamaların da basında yer aldığını belirterek, “Bu tür açıklamaları talihsiz bir açıklama olarak yorumluyoruz. Bu açıklamalar Yerköy’e büyük zarar verir. Yerköy Yozgat’ın ilçesidir ve Yozgat’ın ilçesi olarak kalacaktır. Yerköy gelişime açık, büyük bir tarım potansiyeline sahip bunun yanında biri özel olmak üzere  iki organize sanayi bölgesi, iki küçük sanayi sitesi, iki tren istasyonu olan bir ilçedir. Birlik ve beraber içerisinde bu ilçeyi geliştirmek yerine başka bir yere bağlanma düşüncesi olamaz” dedi.
Çiçekdağ ilçesinin 1925 yılında kurulan bir ilçe olduğunu ve halen nüfusunun 5 binlerde olduğuna değinen Çelik, “Yerköy 1945 yılında ilçe olmuş ve nüfusu 30 bin civarındadır. Bu da gösteriyor ki Yerköy’ün Kırşehir’e bağlanması hiçbir avantaj sağlamayacağı gibi zarar verir ve bu düşünce gerçekleşmeyecek bir düşüncedir. Yerköy ,Yozgat’ın yakın gelecekten en hızlı gelişen ilçesi haline gelecektir. Çünkü içerisinden geçen hızlı tren istasyonu, jeotermal kaynakları, Organize Sanayi Bölgesi, bunların göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir