Kırşehir Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri
temizlik çalışmaları kapsamında şehir merkezinde çeşitli noktalarda bulunan yerkonları köpükle temizleyerek çevreye kirlilik yaymasını engelliyor.
yerkon  Konu ile ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çevreci bir belediye anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “İlk önceliğimiz kirliliği ortadan kaldırarak temiz bir Kırşehir oluşturabilmektir. Yaptığımız temizlik faaliyetleri sayesinde Kırşehir daha yaşanabilir, daha modern ve daha temiz olacak. Bütün mahallelerde ve ana arterlerde mıntıka temizliğinin yanı sıra muhtelif alanlarda bulunan yerkonları da temizleniyor. Böylelikle, çöpler daha hijyenik bir ortamda muhafaza edilmiş olacak. Yaptığımız bu temizlik çalışmaları ile hem görüntü kirliliği ortadan kalkıyor hem de şehrimiz daha temiz bir görüntüye sahip oluyor” dedi.
Belediye olarak temizlik faaliyetlerini çok önemsediklerini kaydeden Başkan Bahçeci, “Bu amaçla okullarda da kentlilik bilinci sunumlarımızı başlattık.  İkinci eğitim-öğretim yılında 27 okulda gerçekleşecek olan sunumların amacı çocukları temizlik ve çevre konusunda bilinçlendirerek daha temiz bir toplum olma yolunda adımlar atmaktır. Biz Belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bütün vatandaşların da temizlik konusunda daha bilinçli hareket etmelidir. Bu şehir bizim, bu şehre biz sahip çıkmalıyız. Bu yüzden Kırşehir için hep birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir