Kırşehir Belediyesi tarafından temeli atılan  Şehirler arası Otobüs Terminali inşaatı devam ediyor.
terminal  Ankara yolu üzeri Meytaş kavşağına inşa edilen şehirler arası otobüs terminali bittiğinde Kırşehir’in ihtiyacı olan modern ve tüm donanımlarını içinde barındıran bir terminal alacağını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Şehirler arası Otobüs Terminali betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşacak” dedi.
İlk aşama olarak temel hafriyat kazısı yapılarak, temel atlı blokaj serimi ve sıkıştırması yapıldığını söyleyen Bahçeci, “Ortalama olarak 15 santimetre kalınlığında grobeton dökülerek, üst tarafına çift kat su yalıtımı eklendi. Su yalıtımı üstüne ise koruma betonu yapıldı. Son olarak radye temelin demirleri bağlama işlemi yapılıyor. Toplam 7 bin 400 metrekare arazi alanına sahip Şehirler arası Otobüs Terminali projesi, 4 bin 855 metrekare inşaat alanı, 12 adet Peron, 4 adet Kapalı Otobüs Parkı. 2 adet Kapalı Tamir Bakım ünitesi, bekleme holü, kafeterya, personel Kafeterya, satış kiosku, mescit, emanet ofisi, emanet depo, bilet satış holü, bilet satış ofisi, çalışma ofisi, seminer salonu, müdür ofisi, zabıta ofisi, polis ofisi, tamir bakım atölyesinden oluşuyor.
İnşaatın tamamlanıp hizmete girdiğinde bölgenin ve hatta Türkiye’nin en modern şehirlerarası otobüs terminali olacağını kaydeden Bahçeci, “Kırşehir için her şeyin en iyisini düşünüyoruz. Kırşehir hizmet edenleri unutmaz. Biz Şeyh Edebali’nin ’Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır’ sözüne yürekten inanarak Kırşehir’e hizmetlerin en iyisini, en güzeli yapıyoruz. Bunun için ilk olarak iyi bir proje yapacaksın, iyi bir şekilde yapımını gerçekleştireceksin ve yaptıktan sonra en iyi bir şekilde işleteceksin” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir