Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni nesil esnaf kurslarına yoğun talep olduğunu söyledi.
esnaf  Palandöken, açtıkları kursların başarı ile sonuçlandığını belirterek, ilk 3 gruba katılan 89 kişinin fire vermeden kursu tamamladığını açıkladı.
Biten kurslar ve devam eden yeni kurslar hakkında açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Palandöken, ilk etap kursunu 30 kişi ve tek sınıfta başladıklarını belirterek, “Yeni nesil esnaf kurslarımıza gelen yoğun istek üzerine sınıf sayısını ikiye çıkardık. İlk üç grupta eğitimlerimiz 89 kişi ile başlamış ve fire vermeden 89 kişi olarak tamamlanmıştır. Katılımcıların genelinde iş fikri belli olduğu için atölye çalışmalarında iş planı yazılmasına yönelik yapılmıştır” dedi.
“EVLİLER DAHA ÇOK KATILDI”
İlk 3 etap kursuna katılan 89 katılımcının profili hakkında da ilginç bilgiler veren Palandöken, katılımcıların yüzde 38’inin erkek, yüzde 62’sinin ise kadınlardan olduğunu ifade ederek, “Kurslarımıza erkeklerden katılım kadın girişimcilere göre az. Yine dikkat çeken bir başka anket ise kursa katılanların yüzde 83’ü evli, Yani evliler daha fazla sorumluluk alıyor. Yine kurslara katılanların yüzde 28’i lisans mezunu olup, yüzde 17’si yüksek lisans eğitimi almış, yüzde 19’u lise eğitimi almış, yüzde 18’i ortaöğretim mezunu ve yüzde 17’si ön lisans eğitimi almış kişilerden oluşmaktadır. Kursiyerlerin yüzde 32,5’i kendi işini yapma deneyimine sahip, yüzde 22`si iş fikri ile ilgili diğer eğitimlere katılım sağladılar ve yüzde 49`u iş fikri ile ilgili çalışma deneyimine sahipler” ifadesini kullandı.
EĞİTİMLER KATILIMCILARIN SEVİYESİNE UYGUN YAPILDI”
Eğitimlerin katılımcıların genel eğitim seviyesine uygun olarak programlanarak örneklemeler yapıldığını açıklamasında anlatan Palandöken şöyle devam etti:
“Genel Eğitim seviyesi lise ve üzeri olduğu için teorik dersler daha kısa sürmüş ve atölye süresi uzatılmıştır. Ayrıca iş fikri kesin olan katılımcılar çoğunlukta olduğundan ve bu kişilerin kendi işini yapma deneyimi de bulunduğundan atölye çalışmalarında fikir alışverişleri grup çalışmaları ile desteklenmiştir. Kurslarda örnekler, ödevler ve atölye çalışmalarında iş fikri net olan katılımcıların iş fikirlerine ağırlık verilmiş, bu katılımcıların parça parça iş planını tamamlayacağı şekilde çalışmalar yapılmıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir