Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 45 bin  öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.
ogrenci  17 Eylül 2012’de başlayan 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk aşaması bugün tamamladı. Kırşehir’de de 227 okulda 45 bin öğrenci ve 3 bin öğretmenden oluşan eğitim ordusu iki haftalık yarıyıl tatiline başladı.
Kırşehir’de 66 aylık bin 708 öğrenci ve 66 ay üstü yaklaşık 4 bin öğrenci ile birlikte okulla bu yıl tanışan birinci sınıf öğrencisi de ilk kez karne aldı. Kırşehir’de resmi  karne töreni İnönü ilköğretim okulunda yapıldı. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ”2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini başarı ve huzur ortamında bitiriyoruz” dedi. Ayata, “Emeği gecen öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu iki haftalık tatilde öğrencilerimizin bol bol dinlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kırşehir’de en acı  karne heyecanını ise 3.5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu kısmi felç geçiren Oğuzhan Bozoğlu yaşadı. Bu yıl birinci sınıfa başlayan ama sağlık sorunu nedeniyle okula gidemeyen Oğuzhan Bozoğluna karnesi evde İl Milli Eğitim Müdürü tarafından verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir