Kırşehir’de devriye görevi yapmakta iken polislere ‘Huzurevine’ gitmek istediğini söyleyen Y.A.,’nın yakınlarından İhlas Haber Ajansı Muhabirine açıklama.
yasli-adam  Kırşehir İhlas Haber Ajansı Muhabirini telefonla arayarak, Y.A.,’nın içerisinde olduğu durum hakkında bilgi veren aile yakınları, “Y.A., dört çocuk sahibi, kendisi bir yıl önce eşini mide kanserinden kaybederek ileri derecede Alzheımer rahatsızlığına yakalandı. Çocukları Y.A.,’ya üçer ay aralıklarla dönüşümlü olarak bakmakta, Y.A.,’nın bilinçsiz şekilde sürekli evi terk etmesinin ardından ailenin aldığı ortak kararla Y.A., Kırşehir Huzurevine yerleştirilmek istendi. Çocuklarının Y.A.,’ya bakmaması gibi bir şey söz konusu değildir” denildi.
Y.A.’nın verdiği bilgiler doğrultusunda Kırşehir’de polislerin duyarlılığının belirtildiği haberin ardından . Y.A.’nın huzurevinde kalmak için müracaatının olduğunu fakat hastaneden alınması gerekli bir de evrakın olduğu öğrenilerek, Kırşehir’de ikamet eden amcasının torununa teslim edildiği ve yaşlı adamın gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından huzurevine yerleştirileceği öğrenildi.

EVLATLARININ BAKMAK İSTEMEDİĞİ ADAMA POLİS SAHİP ÇIKTI

Kırşehir’de polisten yardım isteyen yaşlı bir adam, ailesinin kendisine bakmadığını belirterek huzurevine gitmek istediğini söyledi.
Kırşehir’de devriye görevini yürütmekte olan Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polisler, Cumartesi Pazarı olarak adlandırılan bölgede etrafa bakarak adres soran Y.A.’ya yardımcı olmak istedi. Yaşlı adam polislere, evlatlarının kendisine bakmadığını, bu yüzden huzurevine gitmek istediğini söyledi.
Polislerin, ”Nereye gitmek istiyorsan biz sana yardımcı olalım” dediği Y.A., ”Kaman’dan geliyorum. Evlatlarım beni istemiyor. Ben de huzurevine gitmek istiyorum. Kırşehir’e otobüse binerek geldim fakat huzurevinin adresini bulamadım” şeklinde konuştu.
Ahi Polis Merkezi’nde Y.A.’nın verdiği bilgiler doğrultusunda görüştükleri ailenin yaşlı adamı istemediğini öğrenen ekipler, huzurevi yetkilileri ile görüştü. Y.A.’nın huzurevinde kalmak için müracaatının olduğunu fakat hastaneden alınması gerekli bir de evrakın olduğu öğrenilirken, Kırşehir’de ikamet eden amcasının torununa teslim edilen yaşlı adamın gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından huzurevine yerleştirileceği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir