Ülkemizde havayolu seyehati artık gelişen havayolu taşımacılığı ile birlikte iyi bir noktaya geldi. Seyehatinizde aksaklık yaşamak istemiyorsanız bilet alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır.

ucak-biletiBunlardan birincisi uçuş tarih ve saatinizi mutlaka bir kez daha kontrol edin. Ayrıca hangi havayolu firmasından aldığınızı tekrardan kontrol ediniz. Bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.

Yine dikkat edilmesi gereken hususlardan ikisi de  eğer telefon aracılığı ile biletinizi alıyorsanız tüm ayrıntıları müşteri temsilcisine sorun ve de uçak biletinin bir nushasını mail adresinizde mutlaka görün ve tekrardan kontrol edin.

Bilet alabileceğiniz birçok firma bulunmaktadır. Kampanya yapan firmaları takip ederek indirimli uçuş fırsatı da yakalayabilirsiniz.

Uçak bileti alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise firmaya ait taşıma şartlarındaki bagajların sayısını, ağırlıklarını ve boyutlarını da iyi araştırın. Aksi takdirde taşıtmak istediğiniz bir eşyanızı havalimanında bırakmak zorunda kalabilirsiniz.

Yine dikkat etmenizde fayda olan noktaları şöyle özetleyebiliriz:

Havayolu firmalarının bazı dönemlerde ucuz uçak bileti kampanyalarını takip etmek ekonomik olacaktır.
Erken rezervasyon yapmak daha sonra sorun yaşamanızı engelleyecektir.
Uçak biletinizi gidiş ve dönüş bir arada satın almak bilet bulamama sıkıntısını ortadan kaldıracak ve zaman kazanmanızı sağlayacaktır.
Uçak bileti satın aldığınız firmaların TÜRSAB’a üye olduğuna dikkat etmek dolandırıcılığa karşı bir önlem olacaktır.
Kredi kartı ile yaptığınız ödemelerde 3D seçeneğine dikkat etmek size güven verecektir.

Ayrıca gideceğiniz havayolu güzergahındaki trafik yoğunluğuna da dikkat etmelisiniz. Trafiğin yoğun olduğu bir güzergah tercih ettiğinizde geç kalma riski daha fazla olacaktır.

İyi uçuşlar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir