Kırşehir Belediyesi Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli karla mücadele çalışmalarına şehir genelinde hızlı ve etkin bir şekilde devam etti.

Kırşehir Belediyesi, kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü kentte vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Teyakkuz halindeki Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, artan kar yağışının ardından iş makineleriyle yol açma çalışması başlattı.

Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Kırşehir’de adeta beyaz bir örtüye büründü. Şehir merkezinde yer yer 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kırşehir’de kartpostallık görüntüler oluştururken, Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün karla mücadele ekipleri de vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, ana arterler, cadde ve sokaklar ile kaldırımlarda yol açma, tuzlama ve küreme çalışmalarının yanısıra, buzlanmaya karşı solüsyon ve tuzlama çalışması yapıyor.  Karla mücadele çalışmalarını Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler sürdürürken Temizlik İşleri personeli de çalışmalara ortak oldu. Çok sayıda kar küreme aracı ve tuzlama araçlarıyla çalışmalarına devam eden ekipler ana yolları temizlerken vatandaşın ulaşımını kolaylaştırmak adına ara sokaklarda da çalışmalar yapıyor.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün karla mücadele için haftalar öncesinden hazırlıklarını tamamladığını ve sürekli teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Başkan Bahçeci , “Karla mücadele ekiplerimiz iş makineleri ile cadde ve sokaklarda kar küreme, tuzlama çalışması yapıyor. Trafiğin aksamaması, vatandaşlarımızın kış şartlarından en az etkilenmesi için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Kaldırımlar Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Cadde ve sokaklarda sürücülerimizin, kaldırımlarda da yayalarımızın kar ve buzlanmadan olumsuz etkilenmemesi için ekiplerimiz her an görevlerinin başında. Tüm bu çalışmalara rağmen, sürücülerin ve yayaların kar ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını da istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir