Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yeni dönem ilaçlama faaliyetleri devam ediyor.
ilac  Larva ilaçlama çalışmaları Katı Atık Depolama Tesisi, Kılıçözü Çayı, Bağbaşı Avgun Deresi, Selgah Deresi ve Hılla Göleti ile çeşitli gübrelik alanlarda yapılıyor.
Tespit edilen 200 noktada ilaçlama çalışmaları kapsamında 15’er günlük periyotlar halinde etaplara ayrılarak çalışma yapılırken Kırşehir’de haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerlerin karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ve park bahçe alanlarını da keneye karşı ilaçlama faaliyetlerinin yapıldığını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Temizlik faaliyetleri Belediyemizin ilk öncelik verdiği konulardan biridir. Belediye olarak halk sağlığını korumak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlaçlama çalışmalarımız sayesinde bu bölgelerdeki uçkun, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz devam ediyor. Halkımızın rahat bir yaşam sürdürebilmesi için Veteriner İşleri Müdürlüğümüz gerekli tedbirleri alarak düzenli bir çalışma programı ile halkın sağlığı için çalışıyorlar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir