kadinlarBaşbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca yürütülmekte olan Gönül Elçileri Projesi kapsamında, kadınlara yönelik eğitim ve istihdamın sağlanması amacıyla ‘Meslek Eğitim Projesi’ hayata geçiriliyor.

Projenin tanıtım toplantısına Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, Vali Yardımcımız Özkan Demirel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zafer Yiğit, ilçe milli eğitim ve halk eğitim müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birlik başkanları katıldı.

81 ilde eş zamanlı olarak yürütülecek olan projenin tanıtım toplantısında konuşma yapan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, çocuklara yönelik yürütülen Gönül Elçileri Projesi’nin büyük destek gördüğünü ve başarılı olduğunu ifade ederek, bu projenin ikinci aşaması olan kadınlara yönelik Meslek Eğitim Projesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sayın Valimizin eşi Kevser Çakacak konuşmasının devamında; “Geçmişte kızlarımız, yani günümüz kadınlarının eğitimleri çeşitli nedenlerle yarım kalmış olabilir. Bu nedenler arasında ailenin ekonomik güçlük içinde olması, bir takım geleneksel önyargılar, kızlarımızın erken yaşta evlenmeleri ya da kız çocuklarının ailesinden uzak yerlerde okutulmak istenmemesi sayılabilir. Bu proje ile eğitimi yarım kalmış kadınlarımıza, kızlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni projemizdeki birinci amacımız; kadınlarımızı yaşlarına bakılmaksızın Mesleki Açokğretim Liselerine kayıt yaptırılmalarını sağlamaktır. İkincisi ise kayıt yaptırıldığı andan sonra başarılı olabilmeleri için kurslar düzenlenmesidir.”dedi.

Kadınların meslek sahibi olmasının, onları ve ailelerini daha güvenli ve huzurlu kılacağını söyleyen Sayın Valimizin Eşi, Gönül Elçileri’ne, kadınların daha güvenli bir geleceğe adım atmalarına destek olması dileğinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal Hizmetler Uzmanı Erhan Bolat’ın konuyla ilgili sunumuyla devam eden program, karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından sona erdi.

 

Kaynak: kirsehir.gov.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir