Kırşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Aile Yaşam Merkezi “Gönül Dağı “ projesi ile Kırşehir’deki yalnız ve yaşlı kişileri sevindiriyor.
gonul-dagi  Gönül Dağı Projesi kapsamında Aile Yaşam Merkezine gelen kursiyerlerden gönüllü bir ekip kurularak Kırşehir’de bulunan yalnız ve yaşlı kişiler tespit ediliyor. Bu kişilerin ihtiyaçları belirlenip, belirli periyotlarda ziyaret edilerek yardımlar yapılacak.
İhtiyaçlar doğrultusunda erzak yardımı, temizlik ihtiyaçlarının görülmesi ve çeşitli sosyal ortamlar sağlanması amaçlanmaktadır. İlk olarak Bağbaşı Mahallesinde başlayan proje, Kırşehir’in bütün mahallelerinde devam edecek.
Kırşehir Belediyesinin Belediyecilik hizmetleri yanında Sosyal Belediyecilik anlayışına da çok önem verdiğine de değinen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Biz her zaman insan odaklı hizmetler yaparak vatandaşlarımızın yüreğine dokunmaya çalıştık. Mutlulukların paylaştıkça çoğaldığı anlayışına inanarak Hayır Evimizi açtık ve çok sayıda vatandaşımıza ulaştık. Aile Yaşam Merkezimizin gerçekleştirdiği  “Gönül Dağı “ projesi ile de yalnız ve yaşlı kişilere ulaşarak onların ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışacağız” dedi.
Aile Yaşam Merkezimizde verilen çok sayıda kurs ile vatandaşların sosyal anlamda gelişmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Bahçeci, “Şimdi ise gerçekleştirdiğimiz proje ile kursa katılan kursiyerlerden gönüllü ekipler oluşturduk. Bu ekipler ihtiyaç sahiplerini ve ihtiyaçlarını belirlendikten sonra çalışmalara başlayacaklar. Biz Belediye olarak böyle bir projeye öncü olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bütün vatandaşları da bu projeye destek olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir