Esenyurt İş Merkezleri ve Konutların Yeni Merkezi Olmaya Aday!

Esenyurt bundan birkaç sene öncesine kadar Büyükçekmece ilçesine bağlı bir semtken şuanda oldukça gelişime açık bir ilçe haline gelmiştir.

İlçe olmasının en büyük faktörlerinin başında Kıraç Beldesi ile birleşmesi gelmektedir. TEM Karayolu ve E5 Karayolu’na oldukça yakın olduğu için bazı mahallelerde ses e gürültü konusunda kirliliklerin söz konusu olabildiği de belirtilmelidir. Bu nedenle satılık ya da kiralık daire seçerken bu olumsuz etkilerden olabildiğince uzak mahallelerin tercih edilmesi önerilir.

Yeni konutların inşa alanlarının başında yer alan bu ilçede binaların birçoğunun yeni ya da komple yenilenmiş düzenlenmiş binalar olduğu görülür. Özellikle dairelerin deprem dayanıklılığı ve iç dış döşeme konusunda kişilerden tam not aldığı da belirtilmelidir.

Kiralık Daire Fiyatları Hakkında İnceleme

Esenyurt kiralık daire fiyatları konusunda Avrupa Yakası’nda yer alan birçok semde göre çok daha uygun fiyatlıdır. Kira fiyatının yüksek olduğu dairelere bakıldığı zaman bunların büyük bir kısmının site içerisinde olduğu görülür. Site içerisinde yer alan dairelerin fiyat bakımından hem satın alırken hem de kiralarken çok daha üst noktada olduğu da belirtilmelidir.

Kiralık daire fiyatlarının bir diğer belirleyici unsuru da dairenin iç koşullarıdır. Daire ne denli kapsamlı ve döşeme bakımından da donanımlı olursa kişilerin ödemeleri gereken tutar da o derece artış gösterecektir. Her kişinin bütçesine uygun farklı daireler bulunması mümkündür. Metrekare bakımından da farklı istekleri karşılayabilecek unsurlar bulunur. Hem stüdyo hem de 4+1 e varan dairelere ilçede yer verilmektedir.

Kiralık Daireleri Emlakçı Aracılığı ile Bulun

Esenyurt kiralık daire bulma süreci konusunda sıkıntı yaşıyorsanız daha çok emlakçı ile çalışmayı tercih etmelisiniz. Sahibinden ev bulmak maddi açıdan avantajlı olsa da elde edilecek olan güvenilirliğin daha düşük olacağı da muhakkak belirtilmelidir. Bu süreç içerisinde hem daha hızlı konut bulmak hem de bulunan konutların nitelikli olabilmesi için muhakkak emlakçı iş birliği kurulması gerekir. Bu şekilde elde edilecek olan sonuç çok daha başarılı olacaktır. Ayrıca emlaçı komisyonu konusunda kanuni olarak sınırlamalar getirilmesi fiyat bakımından meydana gelecek suiistimali ortadan kaldırmaktadır.

Kiralık Daireleri Güvenilir Sözleşmeler ile Tutun

Esenyurt kiralık daire bulma aşamasının tamamlanmasından sonra dairenin kiralanması konusunda da aynı özen gösterilmelidir. Kira sözleşmesi konusunda bir uzmandan yardım alınması çok daha mantıklı olacaktır. Sözleşmede fiyat ile alakalı hususlarda net bilgiler verilmelidir. Ödemenin hangi günler arasında yapılacağından başlayarak depozito alınıp alınmayacağına kadar bütün detaylara yer verilmelidir. Ancak bu şekilde her bakımdan donanımlı bir sözleşme ortaya çıkacaktır. Eğer emlakçı ile iş birliği yapıldıysa sözleşmede bu görevlinin yüzde kaç komisyon alacağı da bir karara bağlanmalıdır. Bu şekilde her iki tarafın da hakları koruma altına alınır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir