Kırşehir’de yaşayan bedensel engelli Sıtkı Yılmazkaya, yardım almadan bilgisayar kullanmayı ve tamir etmeyi öğrenip aile bütçesine katkı sunduğunu belirterek, “Ben fiziksel engelin hayatımıza engel olmadığına inananlardanım” dedi.
engelsiz  Kırşehir’de 1998 yılında rahatsızlanan Sıtkı Yılmazkaya (32), aynı yıl bilgisayar kullanmayı ve tamir etmeyi öğrendi. Tedavisi sürerken işletim sistemi, tez yazımı ve network kurulumu yapmaya başlayan
Yılmazkaya, “Rahatsızlığımın ilk evresi takılıp düşme ile başladı. Bu arada ben internet cafede işletim sistemi, tez yazımı ve network kurulumu yapmaya başladım. Bu aşamada bunları öğrendim. Daha sonra sağlık problemlerinden dolayı işi bırakmak zorunda kaldım. Şu anda ise aktif olarak değil ama Bedensel Engelliler Derneği’nde arkadaşlarımın bilgisayarlarını tamir ediyorum. Özel bir eğitim almadan bu tecrübe ve bilgi kazandım” şeklinde konuştu.
Yılmazkaya, internet kafede çalıştığı dönemde yaşadığı bir anıyı ise, “İlk rahatsızlandığımda birisi bilgisayar yaptırmaya getirmişti. Şahıs bana bakarak, ‘Bu çocuk mu yapacak?’ dedi. Daha sonra yaptığım işi gördükten sonra kendisi de mahcup oldu. Ben fiziksel engelin hayatımıza engel olmadığına inananlardanım” ifadeleriyle anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir