Kırşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent merkezindeki caddeler ve camilerin önlerinde çocuklarını kullanarak dilencilik yaptıkları ileri sürülen 10 kişi hakkında yasal işlem yaptı.
dilenci  Camilerin çevrelerinde Ankara, Terme ve Lise caddelerinde çalışma yapan zabıta ekipleri, işlem yapılan 10 kişinin üzerinden çıkan paralara da el koydu. Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, çalışma sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl yazlarında cami ve ana caddelerde dilencilik yapan kişilerin sayısında artış olduğunu, belirtti.
Şahin, “Bu yıl işi daha başından sıkı tutuyoruz şehir merkezinde dilenciliğe izin vermeyeceğiz. Zabıta ekiplerimiz dilencilere göz açtırmayacak. Camilerin çevrelerinde ve Ankara, Terme ve Lise caddesinde vatandaşları rahatsız ederek dilencilik yapan 10 kişi çocuklarıyla birlikte Kırşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yakalandı. Dilencilerin üzerlerindeki paralara el konulurken, haklarında da yasal işlem yapıldı. Elimizden gelen en ağır yaptırımları uygulayacağız. Vatandaşlarımız, dilencilik yapanları Belediye Zabıta Müdürlüğümüzün 153 numaralı hattına ihbar edebilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir