Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Huzurlu Aile Mutlu Çocuk Projesi” kapsamında açılan Aile Danışma Birimi vatandaşların beğenisini topluyor.
mutlu-cocuk  Sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örnekleri arasında yer alan “Huzurlu Aile Mutlu Çocuk Projesi “ kapsamında Aile Yaşam Merkezi bünyesinde Aile Danışma Birimi; Kırşehir sınırları içerisinde yaşayan ailelere, evlenecek çiftlere yönelik eğitimler ve ilişkileri kopma noktasına gelmiş çiftlere psikolojik destek hizmetleri vermek için kuruldu. Uzman kişilerin çalıştığı ve randevu sistemi ile çalışacak olan birimde; psikolojik danışmanlık ve aile eğitimleri birimleri yer alıyor. Aile Eğitimleri Biriminde çeşitli eğitimler düzenlenerek aile içerisinde yaşanan sorunların doğru iletişim yolları kullanılarak çözümlenmesi amaçlıyor.
Sosyal Belediyecilik yolunda önemli adımlar attıklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Belediye olarak toplumumuzun her anlamda huzurlu ve mutlu hissetmesi için her türlü projeye hazırız. Aile Yaşam Merkezimizde kurulan Aile Danışmanlığı biriminde çalışan uzmanlar aile içi şiddet, anne-baba çocuk arasındaki iletişim yetersizliği, aile içinde sevginin önemi, aile içi iletişimde doğru bilinen yanlışlar gibi birçok konuda ailelere yardımcı olacaklar. Biliyoruz ki toplumun en küçük yapı taşı bireylerdir. Bireyler mutlu, huzurlu ve sosyal olduğu sürece iyi bir toplum oluşur. Bu yüzden biz bireylerin huzurunu, mutluluğunu çok önemsiyoruz. Bu birim ile aile üyelerinin ilişkilerinde aksayan yönleri ortaya çıkarıp onları çözmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Aile içindeki bireylerin ne kadar eğitimli ve bilinçli olursa toplumunda o sevide gelişeceğini kaydeden Bahçeci, “Aile Danışmanlığı birimimizde bütün vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde randevu sistemi ile yararlanabilirler” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir