Kırşehir Belediyesi, Ak Masa servisine gelen şikâyeti değerlendirerek bir hayvana daha yardım elini uzattı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Atlas Yapı civarında ayağını kapana kaptırmış bir sokak köpeğini Belediyemizin Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğine getirdi. Ayağını kapana kaptıran sokak köpeği acil olarak tedaviye alındı. Sokak köpeğinin ilk muayenesinde hayvanın sol ön ayağındaki yaradan dolayı kan kaybettiği, şokta olduğu, tedirgin ve aç olduğu ve korku halinin devam ettiği görüldü. Hayvanın kapanda birkaç gündür kalmış olabileceği bilgisini veren ekiplerimiz hayvanı ilk bulduklarında acı içinde inlediğini ve tedirgin bir vaziyette arabaya aldıklarını aktardı.

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak hayvanının ilk tedavisini yaparak tekrar eski sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler.

Bu konuda Başkan Bahçeci şunları kaydetti: “ Tabiata bırakılan bu tarz kapanlar başta hayvanlara büyük zarar veriyor. Bu tarz kapanların kurulmaması için vatandaşlarımızın daha bilinçli olmalarını, bu tarz kapanları gördüklerinde yetkililere bildirmelerini vatandaşlarımızdan önemle rica ederiz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bir sokak hayvanına daha yardım ederek onu hayata döndürdü. Belediye olarak sahip olduğumuz hayvan barınağımızla şehrimizde bulunan tüm başıboş hayvanları sahipleniyoruz. Artık onların da bir evi var. Açıldığı günden bu yana merkezimize aldığımız hayvanların bakım ve tedavi işlemlerini üstlendik. Kısırlaştırmaya uygun olanları kısırlaştırıp, uygun olmayanlar ise aşı ve tedavi işlemleri yapıldıktan sonra uygun ortamlara bıraktık. Sahip çıktığımız her hayvanın günlük bakımını da üstlenmekteyiz. Köpek toplama ekibimiz gece ve gündüz olmak üzere iki vardiyalı olarak çalışmaktadır. Vatandaşlarımız tarafından gelen şikâyetler hemen değerlendirilerek sorunlar giderilmektedir. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz personelleri özverili bir şekilde çalışmalarına devam etmekte ve gelen her türlü şikâyeti değerlendirerek Kırşehir halkına hizmet vermektedir. İstek ve şikâyetlerinizi 214 10 10 nolu Ak Masa Birimimize bildirebilirsiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir