Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan Kırşehir’in mevcut ambulanslarının yenilenmesi konusunda hayırsever Kırşehirlilerden destek istedi.
ambu  Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan konu ile ilgili şunları söylediler:
“Milletvekilleri olarak Kırşehir’in sağlık alanındaki ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Kırşehir’de en yeni ve tam donanımlı ambulanslarla vatandaşlara kaliteli acil hizmet verilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığının verdiği ambulanslara ek olarak hayırsever hemşerilerin de desteği ile ambulans filosunu mümkün olduğunca yenilemeyi hedefliyoruz.” dediler.
Kırşehir genelinde 21 ambulansın olduğunu hatırlatan vekiller, “Kırşehir’den Ankara ve Kayseri’ye hasta sevkinin yoğunluğu ve ilçelerden Kırşehir merkeze çok fazla hasta sevki nedeni ile ambulanslar kısa zamanda yıpranmaktadır. Ambulansların 9 tanesi 100 bin kilometrenin 9 tanesi de 200 bin kilometrenin üzerindedir. 21 ambulansın 11 tanesi 5 yaş ve üzerindedir. Yakın zamanda Sağlık Bakanlığı Kırşehir’e 2 yeni ambulans daha verecek ancak bunu yeterli görmüyoruz. Ambulansların son model ve tam donanımlı olması için hayırsever Kırşehirlilerin de desteğine ihtiyacımız var. Allah korusun belki bir gün bizim veya bir yakınımızın da bu ambulanslara ihtiyacı olabilir.” dedi.
Vekiller, konu ile ilgili Sağlık İl Müdürü Selçuk Büyüker ile irtibata geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir