Ankara’da 20 yıl önce, evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucunda yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu memleketi Kırşehir’de anıldı.
gazeteci-ugur-mumcu  CHP Kırşehir Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi’nde panel düzenlenerek Mumcu’nun aydın kişiliği anlatıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Kırşehir Gençlik Kolları İl Başkanı Mesut Karakurt, gazetecilere yapılan bu tür suikastların aydınlatılmasının, halkın adalet, huzur ve barış içinde yaşamasına katkı yapacağını ifade etti.
CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen panelin başkanlığını Hacıbektaş ilçesi Belediye Başkanı Ali Rıza Selman Pakoğlu yaptı. Isparta CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ve Gazeteci Yaşar Seyman ise katılımcılara Mumcunun aydın insan kişiliğini anlattı.
Kırşehir’de aşk dolu aydınların var olmasının kendisini çok duygulandırdığını belirten Gazeteci Yaşar Seyman, “Çok cesur olmak gazeteci olmaya yeter mi? Bugünkü Türkiye’yi Uğur Mumcu o günlerde en güzel şekli ile anlatmıştır. Mumcu masasında oturup sadece yazan bir insan değildi. Aklını ve yüreğini işine adayan bir insandı. Böyle bir insanı kaybetmek elbette demokrasi tarihimiz açısından acı oldu. Herkes bilmeli ki gazeteci kamunun vicdanıdır. Birilerinin tekeline çomak sokmanın ise elbette ağır ödenecek bir bedeli vardır. Yazan insan ise bu bedeli ödemekten korkmaz” dedi.
Halkın temsilcisi Milletvekilinin yaşanan süreç içerisinde ki pozisyonunun önemini ise Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner anlattı. Öner, “Atatürkçü olmak ve Atatürk’ü anlatmak bu günlerde çok zor. O Ümmetten Ulus oluşturmuş birisidir. Az zaman içerisinde çok işler başarabilmiştir. Bizler Uğur’u ise öğrenci hareketlerinin yoğun olduğu bir süreçte tanıdık. Yiğit bir insandı. Yiğitler yürekleri ile yazarlar ve korku duymazlar. Benim en çok hayıflandığım şey şuan Mumcu yaşasa idi inanıyorum ki o gün işlenen Mumcu cinayetinin katillerini bugün bulurdu. Cesurdu, uç nokta temaslarını biliyordu ve ortadan kaldırıldı” şeklinde konuştu.
Proğramın kapanışı öncesinde panel başkanı Pakoğlu, Mumcunun ölmeden 17 gün önce yazmış olduğu köşe yazısının satır başlarını okuyarak katılımcıların çıkarımda bulunmalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir