Altındağ Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu “Kainatın Aynasıyız” programıyla Ankaralılara unutulmaz bir türkü şöleni yaşattı.
turku  Konserde Amasya’dan Kırşehir’e, Kars’tan Mersin’e kadar Türkiye’nin dört bir yanına ait türküler ve birbirinden güzel Anadolu ezgileri koro ve solo olarak seslendirildi. Türk Halk Müziği’nin başarılı ismi İlkim Eylül İlk’in şefliğini yaptığı koro, Yunus Emre Kültür Merkezi salonunu dolduran Ankaralılara türkü tadında bir gece armağan etti. Türkülerin ritmiyle coşan sanatseverler, oturdukları koltuklarda tempo tutup, türkülere eşlik ettiler.
Tamamı amatör kişilerden oluşmasına rağmen profesyonellere taş çıkaracak bir performans sergileyen Altındağ Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, sahnede adeta devleşti.
“Ayağında kundura, Ahirim sensin, Karadır kaşların ferman yazdırır” gibi Güneydoğu ve Doğu Anadolu’dan Karadeniz’e, İç Anadolu’dan Marmara’ya, Akdeniz’den Ege’ye her yöreden türkülerin seslendirildiği konserde, kimi türkülere izleyiciler de oturdukları yerden eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir