Bingöl’ün Genç ilçesinde PKK’lılar tarafından kaçırılan 2 demiryolu çalışanının yakınları, kaçırılan işçilerin serbest bırakılmasını istedi.
19 Temmuz günü Bingöl’ün Genç ilçesinde demiryolu çalışması sırasında PKK’lılar tarafından kaçırılan Ahmet Tekin ve Ertuğrul Bozkurt adlı işçilerin yakınları, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile birlikte İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret ederek, yardım talebinde bulundu. Yapılan basın açıklamasında, kaçırılanların bayram öncesi serbest bırakılması istendi. İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdulselam İnceören, “19 Temmuz tarihinde Bingöl’ün Genç ilçesinde demiryolu şantiyesinde çalışan iki işçinin kaçırılmasından bu yana bir haber alınamadı. Aileleri CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile birlikte bize başvuruda bulundular. Kaçırılanlar sivil insanlar, ailelerini geçindirmek için çalışıyorlar. Hangi nedenle olursa olsun onların alıkonulmasının doğru olduğu kanısında değiliz. Bir an önce bırakılmasından yanayız. Aileleri ciddi bir kaygı ve üzüntü yaşamaktalar. Önümüzde bir bayram var. Bu bayramda kaçırılanların aileleriyle birlikte olmaları elbette ailelerin sevincini yükseltecektir” dedi.

ihd  “AİLECEK MORAL AÇISINDAN ÇÖKMÜŞ BİR HALDEYİZ”
Kaçırılan Ertuğrul Bozkurt’un amcası Hüseyin Bozkurt, ailecek kötü bir durumda olduklarını belirterek, herkesin kaygılı olduğunu söyledi. Bozkurt, “Kırşehir’den geldim buraya. 19 Temmuz gününden bu yana bu bölgede bulunuyoruz. Çeşitli görüşmeler yaptık. Yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Ertuğrul’un ailesi perişan bir haldeler. Aşırı derecede moralleri bozuk. Annesinin tansiyon hastalığı var, eşi şuan hasta bir halde. Çocukları çok etkilenmiş. Kaçırılanlardan rica ediyorum, bayram öncesi onları bıraksınlar. Bunlar masum ve ekmeğiyle uğraşan insanlar. Bölgeye ekmeklerini kazanmaya gelmişlerdi. Tüm ailecek moral açısından çökmüş bir haldeyiz. Bir an önce bırakılmasını rica ediyoruz” diye konuştu.

“OĞLUM ÜNİVERSİTE SINAVLARINA GİREMEDİ”
PKK’nın kaçırdığı Ahmet Tekin’in eşi ise, Kocaeli’den geldiğini ifade ederek, eşinin kaçırılmasından sonra oğlunun üniversite sınavına gidemediğini, eşinin sağlığından kaygı duyduğunu belirtti. Tekin’in eşi, “Eşim izinden döndükten bir hafta sonra kaçırıldı. Neden kaçırıldığını bilmiyoruz. Kendisinden bir haber de alamıyorum. 2 çocuğum var. Biri üniversite sınavlarına hazırlanıyordu, çok önemli sınavları vardı. Psikolojisi kötü olduğu için sınavlara katılamadı. Diğer oğlum da çalıştığı işi bıraktı. Maddi ve manevi olarak çok mağdur bir haldeyiz. Eşimin sağlık sorunları var. İki damarı tıkalı, 5 defa anjiyo oldu. Sağlığından çok endişeliyim” dedi.

“BARIŞ ARAYIŞININ OLDUĞU BİR DÖNEMDE KAÇIRILMALAR ANLAŞILIR DEĞİL”
Ailelere destek olmak amacıyla Diyarbakır’a gelen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, barış ortamında böylesi kaçırılmaları doğru bulmadığını belirterek, kaçırılanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Aygün, “İHD ve Mazlum-Der’in duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Hiçbir sivil insanın kaçırılması kabul edilemez. Barış arayışların yoğun olduğu ve silahlı çatışmaların bittiği, hiçbir hareketliğin olmadığı bir dönemde böyle bir kaçırılmanın olması anlaşılır değil ve kabul edilemez. Suriye’de çok şiddetli bir savaş var. El Nusra çeteleri sivilleri katlediyor. Gerek Kürtler, gerekse Alevi mahallelerine dönük ağır silahlarla saldırdılar. Bu ortamda Türkiye’nin barış arayışı çok kıymetlidir ve desteklenmesi gerekir. Ama bu barış arayışına gölge düşüren, yıpratan, zarar veren eylemlerden örgütün de özenli davranması gerekiyor. Bayram öncesi eğer bu iki sivil masum insan serbest bırakılırsa aileler mutlu olacak ve barış arayışımız güçlenecek” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir