Küçükçekmece’de, temin ettiği kimlik bilgileriyle sahte belgeler düzenleyerek bankaları 2 milyon TL dolandırdığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı. ODTÜ İşletme mezunu hacker Murat Ş.’nin aynı suçtan 53 suç kaydının bulunduğu ve hakkında 4 ayrı yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.
odtu  Kendi adına kredi çekildiğini fark eden bir işadamının ihbarı üzerine harekete geçen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan soruşturma sonucu şüphelinin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme mezunu Murat Ş. (46) olduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Murat Ş.’yi Kanarya’da evinden çıkarken gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen ve ‘Hacker’ olduğunu ifade edilen şüphelinin bugüne kadar vatandaşları ve çeşitli bankaları yaklaşık 2 milyon TL dolandırdığı ileri sürüldü.
KİMLİK BİLGİLERİNİ SGK VE İNTERNET ÜZERİNDEN TEMİN ETTİ
Sosyal Güvenlik Kurumu ve internetten vatandaşların kimlik bilgilerine ulaşarak sahte kimlikler çıkardığı tespit edilen Murat Ş.’nin, kredi talebiyle bankaları dolandırdığı iddia ediliyor. Çeşitli banka ve işadamlarını yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı ileri sürülen şüphelinin benzer suçlardan 53 ayrı suç kaydının bulunduğu ve hakkın da 4 ayrı yakalama kararı ile arandığı ifade edildi. Murat Ş.’nin suçtan temin ettiği paralarla her ay 60 ile 70 bin lira arasında bahis oyunu oynadığı da tespit edildi.
Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen şüpheli Murat Ş. gazetecileri karşısında görünce tanınmak için yüzünü kapattı. Gazetecilerin “Neden dolandırıcılık yaptınız” sorularına alaylı cevaplar veren Murat Ş., ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir