Türkiye İstatistik Kurumu (TUIK) verilerine göre Nisan ayında Nevşehir’de zam şampiyonu Marul oldu. Bu ay içerisinde Marul’un fiyatı yüzde 16,22 artış gösterdi.
marul  TUIK Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)’nin  2013 yılı Nisan ayında ulusal bazda bir önceki aya göre;  yüzde 0,42 olarak gerçekleşirken,
Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde Nisan ayında TÜFE’de bir önceki aya göre yüzde  -0,10 azalış gerçekleştiği belirtildi.
TUIK verilerine göre ayrıca; 2003 Temel Yıllı TÜFE’de Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ulusal bazda  yüzde 6,13  artış meydana gelirken; Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde  bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,14 olarak gerçekleştiği açıklandı.
Buna göre Nisan ayında Tüketici Fiyatları Endeksi’nde 26 İstatistikî Bölge içinde bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 1,17 ile Antalya, Isparta, Burdur illerini kapsayan İstatistiki Bölgede, en az artış ise yüzde  -0,60 ile Şanlıurfa, Diyarbakır illerini kapsayan İstatistiki Bölgede meydana geldi.  Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir İstatistikî Bölgesi, bir önceki aya göre yüzde -0,10 azalış ile birlikte 26 İstatistikî Bölge içerisinde en çok azalış gösteren 7. bölge oldu.
2003 Temel Yıllı TÜFE Tüketim kalıpları itibariyle; 2013 yılı Nisan ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimler incelendiğinde ise ulusal bazda, en yüksek artış yüzde 25,41 ile Ceket (Kadın için)’de meydana gelirken, en fazla düşüş yüzde -51,89 ile Sivri Biber’de gerçekleşti. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan İstatistikî bölgede madde bazında en yüksek artış ise yüzde 16,22 ile Marul’da gerçekleşirken, en fazla düşüş ise yüzde -52,88 ile Biber Sivri’de meydana geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir