Aksaray’da iki yıldır dini eğitim verme bahanesiyle kadınları taciz ettiği iddia edilen “Mübarek” lakaplı şahıs, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Tutuklanan şüphelinin evine kurdurduğu özel hoparlör sistemiyle, birlikte olacağı kadınları anons ederek yanına çağırdığı öne sürüldü.
mubarek Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, iki yıl önce kente gele Mustafa Ç. (55) isimli şahsın, dini eğitim bahanesiyle kadınları ve kızları taciz ettiği bilgisine ulaştı. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından delilleri toplayarak hazırlıklarını tamamlayan polis, Aksaray merkezli Ankara, Çorum ve Kırşehir’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Aksaray’daki operasyonda iki binaya çilingir yardımıyla giren polis, Mustafa Ç.’yi üç katlı evinde yanında bulunan bir kadınla gözaltına aldı. Binanın diğer dairelerinde yapılan aramada, 10 kadın ve 20’ye yakın çocuk bulundu. Aralarında 1 haftalık ve 3 aylık bebeklerin de bulunduğu çocuklar ve kadınlar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

ANONS EDEREK KADINLARI YANINA ÇAĞIRIYOR
Polisler tarafından emniyete götürülen kadınlardan bazılarının “Mübareğimiz” nerede diye sorması dikkat çekti. Baskın yapılan binadaki aramalar sırasında polisler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Şüphelinin birlikte olacağı kadınları “Nöbetçi listesi” adı altında liste oluşturarak duvara astığı ve evine özel hoparlör sistemi kurdurduğu tespit edildi. Şüphelinin hoparlör sistemiyle birlikte olacağı kadınları anons ederek yanına çağırdığı ileri sürüldü.
Polisin evde yaptığı aramalarda, çok sayıda cinsel gücü artırıcı haplar, bozuk para ile döviz ve çok sayıda hazırlanmış muska ele geçirildi. Evde bulunan bilgisayar kasası, CD’ler ve kitaplara da el konuldu.
Emniyette götürülen kadınların ve çocukların ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. “Mübarek” kod adlı Mustafa Ç. ise, ‘dini duyguları kullanmak sureti ile nitelikli cinsel istismar, kanuna aykırı eğitim kurumu açmak” suçlarından tutuklanarak Aksaray Kapalı Cezaevi’ne kondu.
 

– 4 İLDE EŞ ZAMANLI ‘MÜBAREK’ OPERASYONU
– AKSARAY’DA DİNİ EĞİTİM VERME BAHANESİYLE KADINLARA TACİZDE BULUNDUĞU İDDİA EDİLEN “MÜBAREK” LAKAPLI ŞAHIS, POLİSİN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONLA YAKALANDI
– EVİNİN BULUNDUĞU BİNADA 10 KADIN VE 20’YE YAKIN ÇOCUKLA YAKALANAN ŞÜPHELİNİN, BİRLİKTE OLACAĞI KADINLARI LİSTE YAPIP DUVARA ASTIĞI VE EVİNE KURDUĞU HOPARLÖR SİSTEMİYLE İSİMLERİ ANONS EDEREK YANINA ÇAĞIRDIĞI İLERİ SÜRÜLDÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir