Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece askerlik süresinin kısaltılması da, profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki de mecburi askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir” dedi.
egemen-bagis  AB Bakanı Bağış, Avcılar’da katıldığı Hz. İbrahim Camii’nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Brüksel ziyareti sırasında Avrupa Parlamentosu (AP) yetkililerinin, demokratikleşme paketiyle ilgili olumlu görüşlerinin kendisini duygulandırdığını anlatan Bağış, “Türkiye’nin imajını bozmak isteyenlere demokratikleşme paketimiz adeta bir şamar gibi çarpmıştır. Türkiye’nin tarihinin en reformcu hükümetinin bir reform paketiyle daha, bir demokratikleşme paketiyle daha vatandaşların önünü açmak için kararlı olduğunu dost, düşman herkes bir kez daha anlamıştır. Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin ne ilk paketidir, ne de son paketi olacaktır. İnşallah bu paket ülkemizin standartlarını daha da yükseltecek, yeni yeni paketler yapmaya de bizi teşvik edecek” diye konuştu.
Askerlik süresinin kısaltılması çalışmalarıyla ilgili bir soruya da karşılık veren Bağış, “Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. 9-10 aydır memlekette şehit haberleri gelmiyor. Terör artık unutulmaya başlandı. Allah ülkemizin bu huzur ortamını bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere, milletin başlına çorap örmek isteyenlere fırsat vermesin. Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece tabii ki askerlik süresinin kısaltılması da, profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki de mecburi askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir. Ama ilk aşamada ordumuzun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması hayırlı bir gelişmedir. Allah huzurumuzu bozmasın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir