Başbakan Erdoğan’ın 8 Mart tarihinde Siirt’e düzenlediği gezide görüştüğü Kırşehirli vatandaş Abdullah Türk, Siirt ve Baykan’da öğrenci yurdu yaptırdı. Siirt’teki yurdun kaba inşaatı biterken, Baykan’da da yurt için temel atıldı.
kirsehirli  40 yılını yurt dışında çalışarak geçiren Kırşehirli 77 yaşındaki Abdullah Türk, kazandığı paraları Siirt, Şırnak ve Kırşehir’de yurt ve Kur’an kursları yaparak harcadı. En son olarak Siirt’in Baykan ilçesinde öğrenci yurdunun inşaatı için ilk kazma vuruldu. Veysel Karan-i beldesinde yapılan temel anma törenine Vali Ahmet Aydın, Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Servet Gülmez ve vatandaşlar katıldı. Tören, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, yapılan dua ve kurbanların kesilmesiyle başladı. Vali Ahmet Aydın törende yaptığı konuşmada; Anadolu insanının göstermiş olduğu vefanın en güzel örneğini yansıtan hayırsever Abdullah Türk’ ün eğitime yaptığı katkı ve desteklerden dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Aydın, “Hayırsever vatandaşları eğitime yatırım yapmaya davet ediyorum. Vatandaşımız örnek bir davranış sergiliyor. Yıllarca gurbette çalışarak, kazandığı parayı eğitime yatırarak gelecek nesillerin daha iyi yetişmesine katkı yapıyor. Kendisini kutluyorum. Bu davranışının diğer hayırseverlerimize örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
Hayırsever Abdullah Türk ise yaptığı konuşmada anne sevgisinin sembolü ve Peygamber efendimiz (S.A.V) Efendimiz’in iltifatına mazhar olmuş Veysel Karan-i Hazretleri’nin makamının metfun olduğu bu kutsal beldede; 4 kattan oluşacak ve 100 öğrenciye hizmet edecek böyle bir eseri yapmanın kendisi için en büyük mutluluk olduğunu söyledi. Türk, “Bu benim yaptırdığım 5. öğrenci yurdu. Hedefim ölmeden önce bunları 10’a tamamlamaktır” diye konuştu.
Öte yandan hayırsever gurbetçi, yaptırdığı yurt, kreş ve Kur’an kursları gibi binaların yapım işinde bizzat çalışarak tuğla taşıyor, duvar örüyor, demir ızgaralarını döşüyor, bekçiliğini yapıyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8-9 Mart’taki Siirt ziyaretinde, kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda, hayırsever Abdullah Türk ile görüşmüş ve kendisine istediği arsanın verilmesi için talimat vermişti. Erdoğan Kastamonu mitinginde de Siirt’te görüştüğü hayırsever yaşlı adamı öven açıklamada bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir