Keçiören’de Ramazan akşamlarını şenlendiren 5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 20’inci gecesinde konuk Kırşehir oldu. Geceye yoğun ilgi gösteren Keçiörenliler, Kırşehir türküleri ile coştu.
bozlak  Kırşehir Gecesi, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Kırşehir Kültür Evi’nin açılışı ile başladı. Kültür Evi’nin açılışını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Ankara milletvekilleri Tülay Selamoğlu ve Nurdan Şanlı, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan,  Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur birlikte yaptı.
Gecede konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan, hemşehrileri ve Keçiörenliler ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bunun için Başkanım Mustafa Ak’a çok teşekkür ediyorum. Kırşehir’in nüfusundan daha fazla Kırşehirli Ankara’da yaşıyor” dedi.
Hükümetin Türkiye için güzel işler yaptığını belirten Çalışkan, “Birlik ve beraberlik ile çok daha güzel işleri başaracağız. Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, Irak’ta, Çin’de Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılar hepimizi üzüyor. Bu mübarek ayda dua ediyoruz. Allah o kardeşlerimizi de sıkıntıdan kurtarsın inşallah” temennisinde bulundu.
AK Parti Ankara Milletvekili Şanlı ise, Keçiörenlilerin Ramazan ayını kutlayarak, “Ramazan on bir ayın sultanıdır. Çünkü yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu ayda indi. Mübarek Kadir Gecesi de bu ayda. Hepimiz için önemli olan bu ayda yaşamış olduğumuz güzellikleri diğer aylara da yayalım” diye konuştu.
Türkiye’nin Ramazan ayını huzur içinde geçirdiğini, ancak birçok Müslüman ülkede durumun tam tersi olduğunu kaydeden Şanlı, “Mısır, Suriye, Arakan’daki kardeşlerimiz için Cenab-ı Allah’tan diliyorum ki, onlar da huzur içerisinde Ramazan geçirsinler. Bu güzel organizasyonla bizi buraya getiren, birlikteliğimizi güçlendiren Mustafa Ak’a da teşekkür ediyorum” dedi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde hemşehri buluşmalarında Kırşehir’i misafir ettiklerini ve aynı zamanda Kırşehir’e misafir olduklarını söyledi. Anadolu’nun incisi ve Ahiliğin merkezi Kırşehir ile beraber olmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Başkan Ak, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin taşıdığı sınırları aşan kardeşlik ruhuna dikkat çekerek, “Sadece kendi ülkemizin dışındaki Müslümanlar ile değil, ülkemizin içerisindeki iller ile de sınırları kaldırıyoruz. Sınır çizdiğimiz ne varsa gönül coğrafyamızın içinde sınırları kaldırıyoruz. Anadolu’nun tüm illerini ve dünyadaki Müslüman ülkeleri sınırları aşan kardeşlik ile misafir ediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Ak, mübarek Ramazan ayında herkesin yaptığı ibadetlerin kabul edilmesini dilerken, “Allah, Ramazan ayında tüm İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılardan Müslüman kardeşlerimizi kurtarsın. Mısır’da askeri darbenin firavunlaşarak katlettiği ve zulmettiği kardeşlerimize sabır diliyorum. Mısır, Suriye ve diğer Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimizin de bayramı bayram tadında yaşamalarını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Federasyon Başkanı Gökçınar ise, bu güzel organizasyonda hemşehri federasyonları ile yaptığı işbirliğinden dolayı Başkan Ak’a teşekkür etti.
Gecede geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz büyük usta, Kırşehirli halk ozanı ve Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş bir sinevizyon gösterisi ile anıldı. Gösterinin ardından Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nce hazırlanan ve Ahilik teşkilatında kalfalıktan ustalığa geçişi temsili olarak gösteren şed kuşatma töreni yapıldı. Daha sonra sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir Ustalar Topluluğu, bağlama, keman ve davul eşliğinde seslendirdikleri Kırşehir türküleri ile Keçiörenlileri coşturdu. Veysel Dalsaldı ise söylediği ilahilerle gecenin manevi atmosferine katkıda bulundu. Kırşehir Gecesi, hediyeleşmelerin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir