Gazeteci-yazar Ahmet Tezcan, yeni kitabı Kafirun’un imza gününde okurlarıyla buluştu. Biri nurcu, biri komünist iki Hikmet’in hikayesini anlatan Tezcan, “Kafirun daha çok konuşulacak romanlardan olacak” dedi.
ahmet-tezcan-kafirun  Gazeteci-yazar Ahmet Tezcan, yeni kitabı Kafirun’un imza günü dolayısıyla Ankara’daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte okurlarıyla buluştu. Kafirun’un okur ve medya tarafından çok ilgi gördüğünü belirten Tezcan, kitabın üç ayrı bölümden oluştuğunu anlattı. Yeni kitabının üçlemenin ilk romanı olduğunu ifade eden Tezcan, bu üçlemenin “Aklımın altından kimse geçemez” başlığı altında inceleneceğini ve üç dönemi anlatan bir seri olacağını vurguladı. Bu kitabında ilk dönem olan 1960 ihtilali, yani 27 Mayıs darbesini anlatacağını dile getiren Tezcan, “Bu kitabımda 27 darbesi ve onun Anadolu‘da yarattığı havayı, Anadolu’nun tam ortasından, Kırşehir’den anlatmaya çalıştım. 27 Mayıs darbesinde 3 devlet adamı asıldı, bunun yanında müthiş bir bölünme yaratılmaya çalışıldı. O bölünme ortasında birbirlerinin dünya görüşünden farklı iki kişi, bir anne motifi üzerinden birbirleriyle ilişkiye geçerler ve sevgi, hatta kardeşliğe kadar varan bir duygu başlar. Yani ilk tanışma ve birbirlerini sevme hali yaşarlar. Çok ayrı dünya görüşünde olmalarına rağmen birbirlerini tanıyıp sevebilmenin formülünü ortaya koyan gerçek bir hikaye bu” ifadelerini kullandı.
İkinci romanın 1970-1971 dönemini, üçüncü bölümün ise 1980-1981 dönemini anlatacağını belirten Tezcan, üç ayrı darbe dönemiyle toplumdaki ve siyasetteki kırılma noktalarını gerçek olaylarla ortaya çıkaracağını söyledi.
– AHMET TEZCAN YENİ KİTABININ İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU
– GAZETECİ-YAZAR TEZCAN:
– “KAFİRUN ÇOK KONUŞULACAK ROMANLARDAN BİRİ OLACAK”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir