Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Aksaray İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “2023 Vizyonunda Ar-Ge,Yenilikçilik, Girişimciliğin Rolü ve Firmaların Kapasite Artırımı Noktasında Teknolojik Düzeylerin Geliştirilmesi” konulu toplantı düzenlendi.
girisimcilik  SÜTAŞ Toplantı Salonunda, düzenlenen toplantıda konuşan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değindi. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde bu işi iyi yapan üniversiteler ve büyük sanayiciler örnek alınmazsa arzu edilen atılımın yapılamayacağını belirten Rektör Acar, Aksaray’ın bazı hususlarda eksik kaldığını ifade etti. Devletin, Türkiye’de en çok teşvik verdiği illerden birisinin Aksaray olduğunu, ancak yönetimini profesyonel zeminlerde yürüten, kaynak ayıran, dünyanın daha çok ülkesine ihracat hedefleyen firma sayısının şehirde çok az olduğunu belirten Rektör Acar, “Biz üniversite olarak gayret sarf ediyoruz ama bu gayretlerimizin karşılığını alabilmiş değiliz. İstiyoruz ki, daha fazla sayıda sanayici ve iş adamı üniversitenin kapısından içeri girsin, oradaki hocalarımızla bir takım projelerin altına imza atsın. Biz hala o noktadayız, hala heyecanımızı koruyoruz, hala sanayici ve iş adamlarını bekliyoruz” dedi. Devletin sunduğu imkanları üniversitenin imkanlarıyla birleştirip, sanayici ve iş adamlarının emrine amade kılmaya hazır olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Acar, “Bu iş karşılıklıdır. Tango yapmak için iki kişi lazım. Üniversite-sanayi işbirliği için üniversite yetmez, sanayici de lazım. Bu manada bizler halen Aksaraylı sanayici ve iş adamlarını üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Fikret Zaman ise sanayinin ve işletmelerin ileri gitmesi için çeşitli toplantılar düzenlendiğini hatırlatarak, işletmelerin artık babadan gördükleri yöntemlerle ayakta kalmasının çok zor olduğunu dile getirdi. Bu nedenle bütçe imkanlarının özellikle AR-GE, inovasyon ve yeniliklere ayrılması gerekliliğinin altını çizen Zaman, “Sanayiciler eski teknolojilerle bir müddet giderler. Daha sonra günümüzün gelişen teknolojisinde ayakta kalmaları çok zor olur” dedi.
Toplantının sonraki kısımlarında ASÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Himmet Karadal ‘Girişimcilikte Yeniliğin Rolü’, ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin ise ‘İşletmelerde AR-GE’ konusunda sunumlar yaptı. Toplantı, içerisinde Aksaray, Kırıkkale, Karabük, Çankırı, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Eskişehir, Sivas ve Bolu’nun bulunduğu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 1’inci Bölge İllerinin sorunlarına dair sunulan çözüm önerilerinin değerlendirilmesi ve işletme ziyaretleriyle son buldu.
Toplantıya 1’inci Bölge Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri, KOSGEB yöneticileri, akademisyenler, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir