Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in cenaze törenine giden şarkıcı Nihat Doğan, Türkiye’ye döndü. Kendisini eleştirenlere yanıt veren Doğan, “Keşke o gevezelik yapan arkadaşlar atlayıp gitseydi” dedi.
nihat-dogan  Venezuela’ya giden Doğan, Hugo Chavez’in cenaze törenine katıldıktan sonra yurda döndü. Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doğan, Chavez’in cenazesine gitme sebebinin vefa borcu olduğunu söyleyerek, “Atalarımız hayatları boyunca bütün ömürlerini hakkın yanında batılın karşısında durarak göstermişlerdir. Mazlumun yanında olmuş, zalimin karşısında durmuşlardır. Hatta zalimler için de dünyanın dört bir tarafına ecdadımız seferler düzenlemiş” diye konuştu.
Chavez’in Mavi Marmara saldırısından sonra Müslümanların yanında yer aldığını ifade eden Doğan, “Düşünebiliyor musunuz, hiç bizden olmayan, bizim inancımızdan olmayan bir adam, dünyanın bir ucundan çıkıp Hakk’ın yanında oldu, mazlumun yanında oldu, zalimin karşısında oldu. Böylesine bir duruş sergileyen insana son yolculuğunda vefamızı göstermeliydik. Benim tek düşüncem buydu” şeklinde konuştu.
Doğan, cenazeye katılmasını eleştirenlere de yanıt vererek, “O zaman sosyalist arkadaşlar gitseydi. Burada ne işleri var? Chavez benim idolüm değil, ben sosyalist ya da komünist bir insan da değilim. Tarzım belli, bir doğrusundan dolayı onun yanına gitme gereği hissettim. Chavez Mavi Marmara olayında Müslüman kardeşlerinin yanında olmuştu, bir Müslüman kardeşi de onun yanında oldu. Keşke o gevezelik yapan arkadaşlar atlayıp gitseydi. Sizin yere göğe sığdıramadığınız Chavez öldü, emperyalist düşmanıydı. ABD düşmanıydı, sizin gibiydi. Neredeydiniz? Dil bilmeden atladım gittim. Keşke siz gitseydiniz. Niye gitmediniz. Sizin idolünüzün, sizin liderinizin cenazesini kaldırmak da yine bize düştü” dedi.
Cenaze törenini kaçırdığına yönelik iddiaları yalanlayan Doğan, yayınlanan haberle gazetecilik tarihine kara bir leke düştüğünü savunarak, “Eskiden evlerinde oturup haber yapan arkadaşlar vardı. Kardeşim, hiç mi internet okumuyorsunuz siz? Cenaze nereye defnedilmiş bunu da yazsın bari. Cenaze orada duruyor, insanlara sergilenmiş. İnsanlar cenazeye selam veriyor ve 7 gün daha uzattılar. Bu nasıl bir mantıktır, bu nasıl bir karalama kampanyasıdır?” diye konuştu.
Nihat Doğan, Somali’ye gidişiyle ilgili eleştirilere de değinerek, “Ben yardıma muhtaç insanlar için Somali’ye kadar gitmiştim. Sayın Başbakanın uçağıyla gittiğimde bana başta Yılmaz Özdil olmak üzere onun zihniyetinde bir sürü gazeteci, ‘Ne işi var Nihat Doğan’ın Başbakanın uçağında?’ diye ağır eleştirilerde bulunmuşlardı. Oysa ki ben Müslüman kardeşlerim için oradaydım. Şimdi başta Yılmaz Özdil olmak üzere beni eleştiren arkadaşlara sesleniyorum. ‘Sizin yere göğe sığdıramadığınız Chavez öldü. Sizin gibi emperyalist düşmanıydı. Açıkçası ABD düşmanıydı. Neredeydiniz? Ey Yılmaz Özdil senin o yere göğe sığdıramadığın ‘6 okkalı sanatçılar Somali’ye gitmeli dediğin’ neredeydi?” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir