Kırşehir Belediyesi, Kardeş Şehir olduğu Bosna-Hersek’in Olova Şehrine “Ahi Evran Camii” adını verdiği, 1520 m2 alana 400 kişi kapasiteli 790 m2 cami yapıyor.

Bosna Hersek’in Olova kentinde, Kırşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 3 Kasım 2017 Cuma günü ”Ahi Evran Camisi” düzenlenen törenle temeli atılacak

Bosna Hersek’in Olova kentinde bulunan ve daha önce kent merkezinde camisi olmayan kent olarak bilinen Olova şehir merkezinde “Ahi Evran Camisi”nin temel atma töreni düzenlenecek.

Başkan Bahçeci ; Kardeş şehir olduğumuz Bosna-Hersek’in Olova Şehrine “Ahi Evran Camii” adını verdiğimiz 1520 m2 alana 400 kişi kapasiteli 790 m2 cami yapıyoruz. Bosnalı kardeşlerimizin inancı Ahi Evran Caminin minarelerinden yükselen ezanlara karışacak. Bir zamanlar yıkılan binlerce camiden ezan sesi duyulmasa da bu topraklarda ezanlar susmayacak.
Sadece inançsız insanlar, diğer insanları, medeniyet ve ülkeleri yok etmeye çalışabilir. Biz Müslümanlar, inananlar arasında fark görmeyiz ve tüm inananların kardeş olduğuna inanırız. Bugün de, o kardeşlik yüzünden Bosna Hersek’in Olova şehir merkezine Ahi Evran Camisinin temelini atacağız. Türk halkı, Boşnak kardeşlerini gerçekten çok seviyor. Her ne kadar uzak olsak da biz her zaman yakınız, her zaman beraberiz. İslam’ın barış ve doğrunun dini olduğunu, camilerin ise inananlar için yeryüzünde yapılan “Allah’ın evleri” olduğunu söyledi.
Başkan Bahçeci; Bosna Hersek’te sadece camilerin değil, farklı merkezlerin de inşa edilmesi gerektiğini ve bu anlamda yardımlarının devam edeceğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir