Baharın gelmesi ile birlikte Yerköy’de dilencilerin sayısında artış yaşandı
dilenci  Yerköy’de bahar gelip havaların ısınmasıyla birlikte çevre il, köy ve kasabalardan gelen dilenciler ilçe halkını ve esnafları huzursuz ediyor. Cadde, sokak ve evlere kadar giden dilenciler kapı kapı gezmeleri ilçe halkını rahatsız ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Özellikle Çarşamba günleri sabah erken saatlerde ilçemize farklı il ve ilçelerden gelen dilenciler bizleri rahatsız etmektedir. Dilenciler, küçük çocuklarını kullanarak vatandaşın dini duygularını da istismar ediyor. Dilenciler özellikle yanlarına yaşları ufak çocukları alarak kapı kapı dolaşıyor ve ‘Allah Rızası için’ yada ‘Çocuğuma mama parası, bez parası, okul harçlığı’ diyerek insanların duygularını sömürüyor” dedi.
Dilencilerden şikayetçi olan esnaflar da genelde dilencilerin Yerköy’e yakın olan Kırıkkale ve Kırşehir’den geldiğini ifade ederek, “Vatandaştan para toplayan dilencilerin, birçoğu özellikle küçük çocuklarını kullanarak yardım almaya çalışıyorlar.
Belediye zabıta ekiplerinden bu dilencilere bir çözüm bulunmasını istiyoruz. İnsanlar bu dilenciler yüzünden gerçek mağdur ve ihtiyaç sahibi insanlara da yardım edemiyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir