Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu’nun Yozgat’a gelişi öncesi Yozgat Şehit Aileleri Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri ve Ülkü Ocakları tarafından protesto gösterisi düzenlendi.
akilleri-protesto  Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu’nun Kırşehir’den Yozgat’a gelişinin kesinleşmesi üzerine Şehit Aileleri Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Ülkü Ocakları üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Sık sık tekbir getiren gençler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bu vatan Türk’tür, Türk kalacak”, “Türk-Kürt kardeştir”, “Yozgatlı burada akiller nerede” şeklinde slogan attı. Yapılan protestoya tepki gösteren yaşlı bir kadın ise, “Peygamber Efendimiz de müşriklerle oturup pazarlık yaptı. Vatanı karıştırmak istiyorlar, şehitler gelince Başbakan suçlu, gelmeyince anlaştı diyorlar. Bunda ne var kötülük, şehitler gelmiyor daha ne güzel bir şey. Herkes huzurlu, ne güzel vatanında yaşıyor. İlla huzursuzluk mu olsun, Allah’tan korkun, bu gençleri öne sürüyorlar kendileri arkada kalıyor, yapmasınlar bunu” dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu eylemde şehit babası Avni Karataş, Akil İnsanlar Heyeti’nin toplantısına şehit yakınlarının davet edilmediğini söyledi. Grup, daha sonra toplantının yapılacağı Galata Çamlık Otel’e gitmek üzere yürüyüşe geçti. Ancak, grup Çamlık Milli Parkı girişinde polisler tarafından durduruldu. Burada da bir basın açıklaması yapan grup, toplantının yapılacağı otele gitmek için ısrar edince polislerle aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Çamlık Milli Parkı girişinde de sık sık slogan atan grubu emniyet görevlileri ikna etmeye çalıştı. Grup toplantı için 7 kişiden oluşan temsilci belirledi. Ancak belirlenen temsilcilerin toplantı listesinde isimleri yer almadığı için otele alınmadı.
Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Ahmet Taşgetiren, Erol Göka, Cemal Uşak, Celalettin Can erkeklerle, Fadime Özkan ve Beril Dedeoğlu ise kadınlarla toplantı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir