Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Mart Ayı Olağan Yönetim Kurulu’nda konuşan ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 2012 Yılı Mali Destek Programlarına yapılan 311 proje sayısı ile ajansın kuruluşundan bu yana yürüttüğü mali destek programları arasında en çok proje başvurusu sayısına da ulaşıldığını söyledi.
ahika-nevsehir  AHİKA Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Kapadokya Dedeman Oteli Toplantı Salonu’nda yapıldı. AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat başkanlığındaki toplantı Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Niğde Valisi Alim Barut Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantı öncesinde bir açıklama yapan AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ajansın 05.12.2012 tarihi itibariyle ilan ettiği 2012 Mali Destek Programları için başvuruların 1 Mart 2013 Cuma günü sona erdiğini hatırlatarak ajansın  “Küçük Ölçekli Altyapı” ve “Sektörel Rekabet Edebilirlik” konu başlıklarında ilan ettiği 2012 Yılı Mali Destek Programları’na TR71 Bölgesi’ne bağlı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinden toplam 311 proje başvurusu yapıldığını açıkladı.
Toplam destek miktarı 24 Milyon TL olan 2012 Yılı Mali Destek Programlarında, “Küçük Ölçekli Altyapı” programına 110, “Sektörel Rekabet Edebilirlik” programına ise 201 proje başvurusu alındığını kaydeden Kolat, ajansın daha önce gerçekleştirdiği 2010 Yılı Mali Destek Programlarına 240, 2011 Yılı Mali Destek Programlarına ise 244 proje başvurusu yapıldığını hatırlattı.
2012 Yılı Mali Destek Programlarına yapılan 311 proje sayısı ile ajansın kuruluşundan bu yana yürüttüğü mali destek programları arasında en çok proje başvurusu sayısına da ulaşmış olunduğunu söyleyen Kolat: “Öte yandan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na 41.628.090,09 TL’lik, Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’na ise 60.300.929,05 TL’lik tutarında hibe desteği talep edilmiştir.  Ancak Ajans’ın vereceği destek miktarı toplam 24,5 milyon TL’dir. Bu rakamlar göstermektedir ki bugün Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgesinde daha fazla tanınmakta ve desteklerine daha fazla sayıda başvuru almaktadır. İl bazında ise,  Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na Aksaray’dan 33, Kırıkkale’den 16, Kırşehir’den 16, Nevşehir’den 25 ve Niğde’den 20 proje, Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’na ise Aksaray’dan 46, Kırıkkale’den 21, Kırşehir’den 22, Nevşehir’den 55 ve Niğde’den 57 proje başvurusu alınmıştır. Başvurusu alınan 311 projenin ilk aşamada ön değerlendirme süreci tamamlanmış ve projelerin bağımsız değerlendiriciler tarafından okunarak puan verilmesi aşaması devam etmektedir. Projeler bir sonraki aşamada değerlendirme komitesi tarafından değerlendirilecektir. Bu aşamaları geçen projeler daha sonra Yönetim Kurulu onayına sunulacak ve destek almaya hak kazanan projeler bu son aşamada belirlenecektir. Değerlendirme aşamaları dikkate alındığında, başarılı projelerin Ajans tarafından Mayıs ayı içerisinde kamuoyuna duyurulması planlanmaktadır” dedi.
Kolat’ın konuşmasının ardından  bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısında alınan kararlarla ilgi çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayan toplantı, 2012 Yılı Ajans Faaliyet Raporunun ve bütçe sonuçlarının onaylanması ve Ajans İç Denetim Raporu’nun Yönetim Kurulu’na sunulması ile devam edecek. Toplantı, 2012 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme ve Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan faaliyetler konusunda bilgilendirme ile devam etti.
Mart Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gelecek bir ay için yapılacak çalışmaların planlaması ile sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir