A Milli Takım, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’ndaki 6. maçında Macaristan ile 1-1 berabere kaldı.
a-milli-takim  Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, gruptan çıkma şanslarının daha da azaldığını söyledi. Avcı, takımının arzulu oynadığını belirterek, “Bugün takım içinde oyuncularla konuştuğumuz senaryoların hemen hemen hepsini sahaya uyguladık. Oyun disiplini, kompakt oynamak, arzu, iştah, pozisyon üretme ve bunu değerlendirememe… Arkasından öne geçip arkasından, rakibin tamamen duran toplardan geleceğini biliyorduk. Bir anlık dalgınlıktan sonra kalemizde gol gördük. Arkasından skoru çevirme isteği arzusu… Futbol içinde bazen her şeyi yaparsın ama istediğin olmaz. Her şeyi denediler. Bu iştah, arzu oyuncularda olduğu sürece karşılığını muhakkak alırlar. Bugün yukarıya yapışmak istiyorduk. Fakat bunu gerçekleştiremedik. Şansımız daha da azaldı. Çok ufakta olsa bir şansımız var. Bunu sonuna kadar zorlamak için yarışın içinde olacağız” dedi.
Bir gazetecinin “Portekiz maçından bu yana sahada görülen en istekli Milli Takım vardı. Sizce sorun neydi?” şeklindeki sorusuna Avcı, “Bugün çok girdiğimiz pozisyonları değerlediremedik. Özellikle ilk yarıda bir gol bulabilseydik çok farklı olabilirdik. Bu kadar kötü şekilde gol yemeseydik oyun yine farklı olabilirdi. Oyunun içinde olabilecek senaryolar bunlar. Oyuncularımız içeride bu kadar iyi oyunun karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşıyorlar. Ama futbol böyle bir şey” cevabını verdi.

“KALAN 4 MAÇIMIZI KAZANMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”
Gruptaki durum hakkında ise Avcı, “Romanya mağlup oldu. 11-10-7 şeklinde oldu. Bizim 4 maçımızı kazanmaktan başka çaremiz yok. Rakiplerin durumuna göre gruptan çıkma şansımız var. Bugün 9 puanda olsaydık bu senaryo daha farklı olacaktı” ifadelerini kullandı.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in maçtan sonra soyunma odasına girmesiyle alakalı soru üzerine Avcı, “İyi mücadele ettiğimizi söyledi. Canımızı sıkmamamız gerektiğini söyledi” diye konuştu.
Milli Takım’ın gruptaki durumunun kimseyi tatmin etmediğini ifade eden Abdullah Avcı, “Biz gruplarda bunun daha üstünde bekliyorduk. 1 puanın bile ne kadar değerli olduğunu Romanya ve kaybettiğimiz Macaristan maçında ortaya çıkıyor. Biz Macaristan’dan çok daha kaliteli bir takımız. Önümüzdeki haftalarda daha çok puanlar alacağımızı umuyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU İSTİKRARLI TURNUVA TAKIMININ OLMAMASI”
Bir basın mensubunun “Kulüp takımları Avrupa’da çeyrek final oynarken Milli Takım’ın başarısız tablo sergilemesini nasıl açıklıyorsunuz?” sorusuna Avcı şu yanıtı verdi:
“Geldiğim günden bu yana üzerine basarak söylediğim konulardan bir tanesi Türk futbolunun istikrarlı turnuva takımı olamamasıdır. Türk futbolunun sorunu A Milli Takım değil. Ya da çeyrek final, yarı final oynamak değil. Türk futbolunun temel sorunuyla ilgili çok ciddi çalışmalar var.”
Her maçın senaryosunun farklı olduğunu anlatan Abdullah Avcı, “Bugün Macaristan karşısında farklı, Andorra karşısında farklı olacaktır. Bunu konuşurken hemen hemen sahada aynısı çıktı. Çalıştığımız duran toplar, Szlai’ye atılan uzun taçlar… Macaristan’ın üçüncü bir oyunu yok. Buna rağmen yapılan bir hata her şeyi yok edebiliyor. Ama bu oyun ondan güzel. Zaman zaman bizde bunun karşılığını kötü oynarken alacağız. Oynanan oyun, beraberlik ve soyunma odasındaki o duygu çok önemli. Biz bir aileyiz” açıklamasında bulundu.

“İSTİFA GİBİ BİR DURUM OLACAKSA BEN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİMLE KONUŞURUM”
Bir gazetecinin istifayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruya ise Avcı, “Ben bugün buraya Macaristan mücadelesini değerlendirmeye geldim. Bugünkü oyunun güzelliklerini basın ve medya çocukların verdiği emeği hiç dışarı bırakmadan sadece Estonya ve Andorra’yı yenen takım olarak adlandırırsanız algıyı böyle oluşturursunuz. Çocukların yaptıkları emek ve mücadeleye haksızlık olur. İstifa gibi bir durum olacaksa ben başkan ve yöneticilerimle konuşurum” dedi.
Bir basın mensubunun Anadolu takımlarındaki futbolcuların daha çok düşülmesi ve Alper Potuk’un performansı hakkındaki soru üzerine Avcı, “Türkiye ligiyle uluslar arası ligi lütfen ayıralım. Burada hava deliği yok. Orada çok hava deliği var. Biz oyuncularımızı her kampın içinde oynatmaya çalışıyoruz. Avrupa’da oynamak oyuncularımıza çok büyük tecrübe kazandırıyor. Hava deliği Avrupa’da yok. Ben bugün Türkiye’de oynayan oyuncuları çok iyi biliyorum. Oynadığımız ligi de çok iyi biliyorum. Her oyuncuya bizim kapımız açık. Galatasaraylı Fenerbahçeli oyuncuları oynatmasak ‘Bunlar çeyrek final oynadı Anadolu takımındaki oyuncuları oynatıyorsunuz’ diyeceksiniz. Futbol sonuca endeksli bir oyun” açıklamasında bulundu.

MACARİSTAN CEPHESİ
Macaristan Teknik Direktörü Sandor Egervari, iyi bir skorla sahadan ayrıldıklarını belirterek, “Türkiye iyi tempo yaptı. İstediklerini çok iyi sahaya yansıttılar. Ama bizde iyi savunma yaptık. Güzel bir skorla buradan ayrılıyoruz. Türkiye ile aramızdaki ikincilik rekabeti için iyi bir sonuç oldu. Tribünlerdeki atmosferde çok güzeldi. Böyle bir atmosferi özlemiştik. Çünkü Romanya’ya karşı seyircisiz oynamıştık. Bütün oyuncular yüreğini ortaya koyarak oynadı. Onları alkışlıyorum” dedi.
Türkiye ve Macaristan’ın gruptaki şanlarının sorulması üzerine Egervari, “Benim Türk takımıyla ilgili yorum yapmak haddim değil. Ama kendi takımımız için düşünürsek, 4 maç kala ikinciyiz. Bu bizim için iyi tablo. Her ne kadar Hollanda’da deplasmanda oynayacak olsak da şu anki durum güzel” ifadelerini kullandı.
Mücadelenin ilk yarısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını anlatan Egervari, “İlk yarıda çok baskı yedik. Kendi istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Ama baktığımız zaman 4 pozisyon bulduk ve bunların birini attık. Az pozisyon bulduk ama birini attık” diye konuştu.
Türkiye-Romanya maçından beklentileri ve Macar futbolunun yeniden canlandığı yönünde sorulan soruya ise Egervari, “Türkiye, Romanya, Macaristan birbirlerine denk takımlar. Eşit güçte olduklarını söyleyebilirim. Türkiye ile Romanya arasında oynanan mücadelenin berabere bitmesi bizim için iyi bir sonuç olabilir. Umarım Brezilya yolundaki yarıştan biz galip çıkarız” şeklinde konuştu.

– A MİLLİ TAKIM, MACARİSTAN İLE 1-1 BERABERE KALDI
– A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ ABDULLAH AVCI:
– “BU İŞTAH, ARZU OYUNCULARDA OLDUĞU SÜRECE KARŞILIĞINI MUHAKKAK ALIRLAR”
– “BUGÜN YUKARIYA YAPIŞMAK İSTİYORDUK. FAKAT BUNU GERÇEKLEŞTİREMEDİK. ŞANSIMIZ DAHA DA AZALDI”
– “YAPILAN BİR HATA HER ŞEYİ YOK EDEBİLİYOR”
– “İSTİFA GİBİ BİR DURUM OLACAKSA BEN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİMLE KONUŞURUM”
– MACARİSTAN TEKNİK DİREKTÖRÜ SANDOR EGERVARİ:
– “TÜRKİYE İLE ARAMIZDAKİ İKİNCİLİK REKABETİ İÇİN İYİ BİR SONUÇ OLDU”
– “TÜRKİYE İLE ROMANYA ARASINDA OYNANAN MÜCADELENİN BERABERE BİTMESİ BİZİM İÇİN İYİ BİR SONUÇ OLABİLİR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir