AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kırşehir’in, Kapadokya bölgesine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin giriş kapısı olması gerektiğini belirterek, “Turizmde marka kent olacağız” dedi.
Milletvekilleri yaptıkları ortak yazılı açıklamada, girişimleri sonucunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde Cuma günü Grand Terme Otel’de ‘Turizm Geliştirme Çalıştayı’ düzenleneceğini söyledi.
Kırşehir’in 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatılan açıklamada, Kırşehir’in birçok tarihi, kültürel, coğrafi ve sanatsal değere sahip olduğunu, eşsiz jeotermal kaynaklarının bulunduğunu, ancak bunların yeterince tanıtılamadığını bildirdi.
Ankara’da yapılan ‘Kırşehir Tanıtım Günleri’nin kentin turizm kaynaklarının tanıtımına katkı sağladığını hatırlatan milletvekilleri, “Kırşehir Kapadokya bölgesine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turistin giriş kapısı olmalı. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Japon turistleri Kırşehir’e çekmek istiyoruz. Diğer yandan Kırşehir’e yeni otel yatırımlarının yapılması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kırşehirli iş adamlarının bir araya gelerek memleketlerine bir 5 yıldızlı otel daha yapmalarını gönülden arzu ediyoruz. Bu çalıştay neticesinde ortaya konulacak olan eylem planının hayata ifadelerinde bulundular.
Çalıştaya, Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir çok kurum, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı, Antalya, İstanbul, İzmir Rehberler Odası, Kapadokya Otelciler ve İşletmeciler Derneği ve turizmle ilgili bir çok kuruluşu davet edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir