Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Yıllarca kan kin, kin kanı besledi ve maalesef ülkemiz çok şeyler kaybetti. Terör bitince iş dünyamız rahatlayacak” dedi.
terorist  Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği (KAHİAD) binasının açılışında konuşan Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Ülkemizde olup bitenlerin başında terör belası ve terörün sonlandırılması ile ilgili yapılan çalışmalar var. Bu konuyu hepinizin dikkatlice izlediği kanaatindeyim. Terör 30 yıllık bir problem. Terör, siyaset üstü ele alınması gereken bir mesele. Onlarca başbakanın, hükümetin gelip geçtiği ama bir türlü ortadan kalkmayan, devam eden bir sorun. Ortadan kalkması konusunda büyük bir ittifak var. Bu iş bitsin. Bu iş biterken birilerinin mutluluğu değil, 75 milyonun mutlu olacağı bir çözüm sonucunda bir irade var. Kan bitsin dursun, kin ortadan kalksın. Yıllarca kan kini, kin kanı besledi ve maalesef ülkemiz çok şeyler kaybetti” diye konuştu.
Bu ülkenin kalkınmasının önüne sürekli setler koyanın kimler olduğunun ortaya çıkacağı ve deşifre olacağı bir sürece girmiş bulunduklarını kaydeden Çelik, “İstismarda istikbal aramayalım. Bu konu istismar edilecek, hafife alınacak bir konu değil. Bu konu, milletimizin arzusu, şehitlerimizin muazzap olmayacakları bir şekilde sonuçlanması konusunda yürüttüğümüz bir konu. İnşallah ülkemiz bu beladan kurtulunca iş dünyamız, işadamlarımız bu ülkenin imkanlarını dünyaya taşıma, ülkenin refahını artırma konusunda daha büyük gayret içerisinde olacaktır” diye konuştu.
Suriye’deki iç savaşı da değerlendiren Çelik, “İnşallah milletin arzu ettiği, Suriye halkının arzu ettiği şeklide barış tesis edilir. O barış çünkü Orta Doğu’da barışı tesis edecektir. Suriyeli halkın tercihleri doğrultusunda bir sisteme kavuşması, demokrasinin Suriye’ye gelmesi demek, iş dünyamız açısından çok büyük uçsuz bucaksız, bir ticaret alanının Türkiye’nin önüne gelmesi demektir. Suriye’de zulmün karşısındayız, zalimin karşısındayız. Tarih boyunca bu böyle olmuştur” şeklinde konuştu.
Dünyada küresel krizin devam ettiğini hatırlatan Çelik, “Dünya Bankası büyüme oranlarını yeniden revize ediyor. Dünya ekonomisi yüzde 3 değil, 2.4 büyüyecek diyor. Daha önce verdikleri rakamları geri çekiyor. Ülkemizde de daha önce yaşanan günler çok zor günlerdi. Bizzat yaşadım. Güven vermeyen siyasi tablo çok zordu. O günlerde IMF’nin yönettiği bir ekonomi vardı ki, bizim de 3 yılımızı aldı. Kendi bakanlığım döneminde, IMF 2007 yılında buradan gitti. IMF’in nasıl bir şey olduğunu o dönemde öğrendim. Önünü göremeyen, gelecekten umudu olmayan bir ülkede şu an siyasi istikrar var, ekonomide istikrar var, hamasetten uzak bir ekonomi yönetimi var” ifadelerini kullandı.
Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği’nin binası konuşmaların ardından dualarla açılırken, törende çok sayıda işadamı ve protokol üyesi hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir