Burdur’da düzenlenen 2013 Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Kırşehirli sporcu Arafat Şahin, Türkiye şampiyonu  olarak altın madalyanın sahibi oldu.
boksor-arafat  Türkiye Boks Federasyonu  tarafından Burdur da 13-19 Ağustos 2013 tarihleri arasında  47 ilden 362 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Kırşehir, Türkiye şampiyonu oldu.
Alt Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’nda 35,5 kiloda Arafat Şahin rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu olan minik eldiven  elde ettiği başarıyla Prof.Dr. Erol Güngör İlköğretim okulu öğretmenleri ve Kırşehir’de spor camiası ile paylaştı.Kırşehir de spor yapılan yatırımlardın meyveleri tek tek toplanırken, daha öncede Evranspor, Kıbrısta yapılan  Uluslar arası minikler  futbol turnuvasında şampiyon olarak, kupayı Kırşehir’e getirmişti.
Türkiye Minikler Ferdi Boks  şampiyonasında  rakiplerini tek tek nakavt ederek  Türkiye şampiyonu olan Arafat Şahin’e  elde ettiği başarısından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri  Şube Müdürü  Ramazan Çeliksoy,  minik şampiyonu kutlayarak, ödüllendirdi.
Ülke genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de spora verilen desteklerin sonucunda sportif başarıların hızla arttığını dile getiren Ramazan Çeliksoy, bu başarılardan birinin de 13-19 Ağustos 2013 tarihleri arasında Burdur’da yapılan Türkiye Boks Şampiyonası’nda elde edildiğini belirterek, “Arafat Şahin ilimize bir gurur yaşatmıştır. Türkiye şampiyonu olmuştur. Bu başarısından dolayı Antrenörü Reşit Hocamızı ve sporcumuzu kutluyorum. İlerleyen zamanlarda kendilerinden Avrupa, Dünya ve olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Ramazan Çeliksoy’un çeyrek altın ile ödüllendirdiği Arafat Şahin de, başarısından duyduğu mutluluğu dile getirerek, başta  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Şaban Güneş  olmak üzere yardım ve desteklerinden dolayı Antrenörü Reşit Şahin’e teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir