Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adıyaman 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda yapılan Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası’na Kırşehir’den katılan Aslı Beyza Durmuşçebi Türkiye şampiyonu oldu.
yuzucu  Adıyaman’da iki gün süren şampiyonaya, 15 ilden 80 sporcu katıldı. Şampiyonada Kırşehir Atak Gençlik ve Spor Kulübü’nden görme engelli yüzücü Aslı Beyza Durmuşçebi, 50 metre serbestte altın madalya kazandı.
Kulüp Başkanı Mahmut Seyfeli kazanılan başarıyla ilgili olarak, “Yarışmaya kısıtlı imkanlarla hazırlanan sporcumuz daha önce Antalya’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda derecesi 1.24 oldu. Bu yarışmada derecesini 18 saniye ileri taşıyarak 1.06 ile ilimize ikinci defa altın madalya kazandırdı” dedi.
Aslı Beyza Durmuşçebi’nin bu başarısından gurur duyduklarını ifade eden Seyfeli, “Şehrimize altın madalyanın kazandırılmasının gururunu yaşıyoruz. Sporcumuz şampiyonaya birkaç aydan beri hazırlanıyordu. Sporcumuzu başarısından dolayı kutluyorum. Kendisi azmi ve çalışması sayesinde bu başarıyı elde etti. Böylece engellilerin de spor yapabileceğini, imrenilecek başarılar elde edebileceklerini gösterdi. Kendisi bu yarışmada rakipsiz olduğunu bir kez daha gösterdi. Sporcumuzun elde ettiği bu güzel netice, bir ekip çalışmasının sonucudur. Bu başarının elde edilmesinde bize desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir