Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kırşehir’de olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katıldı.
bakan-kilic  Kaman ilçesindeki öğrenci yurdu ziyaretinin ardından olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katılan Bakan Kılıç, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Kırşehir’e getirdiğimiz yatırımların tutarı 100 milyon lira. Kaman’dan bu yana tesislerimizi inceleyerek geliyoruz.
Kaman’da öğrenci yurdumuzu ziyaret ettik. Şimdi burada bir temel atıyoruz. Biten tesislerimiz Kırşehir Merkez Spor Salonu, Akpınar Spor Salonu, Boztepe Sentetik Çim Sahası, Kaman İlçe Stadı’nın tribünleri. Yapımı devam eden tesislerimiz merkezde sentetik çim yüzeyli futbol sahamız, Kırşehir kapalı yüzme havuzu, bölgenin en büyük Gençlik ve İzcilik Kampı, bir kaç ay sonra temelini atacağımız Kırşehir Gençlik Merkezi. Kırşehir için gecemizi gündüzümüze katmaya devam ediyoruz” dedi.
“Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bizim 2006-2007 yıllarında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz üniversitelerden bir tanesi” diyen Bakan Kılıç, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her ile bir üniversite kuracağız demişti. Başbakanımız bunu dediğinde siyasi muhaliflerimiz, her ile bir üniversite kurulur mu diye itiraz etiler. Her ile bir üniversite kurarsanız, atamaya rektör bulamazsınız dediler. Ders vermeye hoca bulamazsınız dediler. Tercih edecek öğrenci bulamazsınız dediler. Biz bu eleştirilere aldırış etmedik. Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesinin kuruluşunu gerçekleştirdik. 18 bin kişilik öğrenci mevcuduna ulaştı. Rektörü de var. Kaydolanı da var. Hayırlı olsun. Hedefimiz bu üniversiteyi daha da büyütmek. Bize düşen, buralarda daha fazla yurt yapmak. Gençlerimizi öğrencilerimi yeni yeni yurtlara barınma imkanlarına kavuşturmak. Biz vizyonla hareket ediyoruz. Buradaki spor salonlarının tamamı Ahi Evran Üniversitesi’nin gençlerine de hizmet verecek. Sosyal donatılar, yüzme havuzu, gençlik merkezi, gençlik kampı, futbol sahaları, bütün bunlar üniversiteli kız ve erkeklerimizin de hizmetinde olacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından olimpik yüzme havuzunun temeli atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir