Yıldırım Kaya, genel merkezin adayını açıklamasından sonra yeni bir basın açıklaması yaptı ve adaylık sürecini ve kendisine yönelik engellemelere dikkat çekerek Kırşehir halkına yanında olduğu için teşekkür etti. İşte basın açıklamasının tam metni:

yildirim-kaya-chp-kirsehirSevgili  Dostlar;

Geçmişten  bugüne  ülkemin ve  Kırşehir’in  aydınlık  günleri  için  birlikte mücadele ettiğim, benim için çaba sarf eden, çalışan, koşan, kaygı duyan tüm dostlarıma  ve bu arada Kırşehir’imizin ve de aslında  ülkemizin diğer tüm sorunlarında  da mesai arkadaşlığı ettiğimiz  siz değerli basın mensubu  arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ve  şükranlarımı sunuyorum.

Dün  yapılan  CHP  Parti Meclisi  toplantısı  sonucunda, Kırşehir Belediye  Başkanı  Adayı  olarak sayın  Deniz Akpınar ismi belirlenmiştir.

Değerli Kırşehir Basını ve Sevgili Kırşehirli  Hemşehrilerim,

Beş yıl boyunca,  sadece aday adaylığım  yönüyle değil ülkemin ve Kırşehir’in  sorunlarıyla , insanımızla  elele vererek  yürüttüğüm,  hızlı tempolu süreci  yani aday adaylığı sürecimiz  dün yapılan parti meclisi toplantısı ile son bulmuştur.

Yıllardır  yürüttüğümüz devrimci mücadelemizi, toplumsal sorunlara duyarlı  bir  arkadaşınız  ve  dostunuz olarak,  içinde bulunduğumuz  kritik süreçlerde de partimin,  ülkemizde ve  Kırşehir’ de başarılı olması için  canla başla çalıştım ve  bundan sonra da hiç durmadan  aynı inançla yine çalışacağım.

Aday adaylığım sürecinde  AKP’li  nüfuz sahibi  art niyetlilerin,  eşimin sürgünü  ve  şahsıma  yazılmış  keyfi ve zorlama para  cezaları dahil  çeşitli  engellemeleriyle  hedef seçildim, çalışmalarım engellenmeye çalışıldı. Üzülerek  belirtmeliyim ki, içimizdeki bazı güçler de,  beni  köşeye sıkıştırmaya  çalışan ve  korku imparatorluğu yaratan bu  güçlerle,  dolaylı veya  dolaysız olarak maalesef  birlikte olmuşlardır.

Kırşehir’de tüm  aydın demokrat  ve  sol- sosyal demokrat  kesimlerin  beklentilerini,  daha önce  yaşanmış seçim başarılarının  ve  başarısızlıklarının  iyi  analiz edilmediğ kanısındayım.

Ben, bütün  bu süreç boyunca, partimin ilkeleri doğrultusunda hareket etme gayret ettim.  Bu anlayış  ömrüm boyunca  mücadele ettiğim bir boyut  ve  her zaman sahip olduğum  ilkelerimden  biri  olmuştur  ve olmaya da devam edecektir.

Hakkımda çıkarılan, aday olamazsa bağımsız aday olacak diye çıkarılan çirkin dedikodular, bu partinin başarısızlığını isteyen zihniyetlerin düşüncesidir. Ben ve arkadaşlarım, partimizin başarısı için dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz.

Yıldırım Kaya  bugün de,   yarın da  ülkesinde ve memleketi Kırşehir’de  olmaya  ve  partisi  içinde mücadeleye  devam edecektir. 12 eylül karanlığına karşı durmuş  bir siyasal aydınlanma geleneğinin  yıldırımı  olarak  yine birlikte,  yine omuz omuza,  ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik süreçte , halkımıza  umut olan partim  CHP’nin  başarısına,  ben ve arkadaşlarımın  omuz  vereceğinin de bilinmesini istiyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.          17.01.2014 – KIRŞEHİR

YILDIRIM KAYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir