Türk Ocakları Kırşehir Şubesi ‘Türkçülük Günü’ nedeni ile “Türkçülük ve Türk Kimliği Konferansı” düzenledi.
kimlik  Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen konferansa Prof. Dr. Mehmet Şahingöz (Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı) panelist olarak katıldı.
3 Mayıs Türkçülük Günü nedeni ile Kırşehir’e gelen panelist Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, “Türkler hiçbir zaman kavmiyetçilik yapmamıştır” dedi.
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Kırşehir Şube Başkanı Süleyman Doğan, “Türkçülük Türk kimliğinde olmak ve yaşamak her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir kimliktir. 3 Mayıs 1944 tarihinin yıldönümünün bir toparlanmaya, silkinmeye ve yeniden şahlanışa vesile olması en samimi dilek ve duamızdır” şeklinde konuştu. Doğan’ın konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden panelist Mehmet Şahingöz, “Sealhattin Eyyubiye Kürt diyenlere ailesinin Türk olduğunu ve devlet yapısının Türk Devletleri ile eşdeğer olduğunu ordusunun çoğunluğunun Türkler tarafından oluştuğunu belirtmek isterim. Selahattin Eyyubiye Kürt kiliği verenlerin bu tabloyu göz önünde bulundurmasını isterim” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir