Kırşehir Türk Ocağı Şube Başkanı Süleyman Doğan, İstanbul’un Fethinin 560. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Doğan, “ Bu aziz vatanın bölünmez bütünlüğü, aziz milletin birliği üzerinde hesabı olanlar iyice anlamalıdırlar ki; inançları uğrunda neleri başarabileceğini 29 Mayıs 1453’te tüm cihana ispatlayan aziz atalarımızın 560 yıl önce sahip olduğu inanç ve kudret, bu milletin yiğit, cefakâr evlatlarında bugün yine mevcuttur” dedi.
turk-ocagi  Süleyman Doğan, yayınladığı fetih açıklamasında, “Dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un, şanlı ecdadımız tarafından fethinin 560. yıl dönümünü idrak etmekteyiz.560 yıl önce İstanbul’u, batılın elinden kurtaran, başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere bu kutlu şehri vatan toprağı kılan kahraman ceddimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.İstanbul fetih için kararlılığını “Ya İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni” sözleri ile ortaya koyan II. Mehmet’in dönemine göre akıllar ötesi askeri zekası sonucu fetih edilebilmiş ve bu sebeple de kendisine Fatih unvanı verilmiştir. Öyle ki, Fatih Sultan Mehmet, çağın tüm teknolojisini kullanmış, askerlerini fetih ruhu ve disiplini ile eğitmiş, Bizans’ın geçit vermez surlarını yıkabilecek, 1,5 kilometre uzağa fırlatılabilen 2 ton ağırlığında toplar (Şahin) döktürmüş ve dünya tarihinde ilk defa “Havan topu” nu icat etmiştir.
Fatih Sultan Mehmet hocası Akşemseddin’in izni ve duası ile 125.bin kişiden oluşan şanlı ordusu ile İstanbul’u tam 53 gün boyunca kuşatmış ve en nihayetinde 29 Mayıs 1453 Salı günü 67 gemisini karadan Haliç’e indirmek suretiyle İstanbul’a girerek sadece şehri değil gönülleri de fethetmiştir” şeklinde konuştu.
– TÜRK OCAĞI KIRŞEHİR ŞUBE BAŞKANI SÜLEYMAN DOĞAN:
– “ATALARIMIZIN 560 YIL ÖNCE SAHİP OLDUĞU İNANÇ VE KUDRET BUGÜNDE MEVCUTTUR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir