ÖDP İl Başkanı Şakir Şenol,  İl başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında çağrıda bulunarak  31 Mayıs 2012’de Hopa’da,  Hopa halkını ve Metin Lokumcu’yu bulduğunu söyledi.
odp  Şenol, “Hopa halkına acımasızca saldıran polisin karşısına dikilen Metin Lokumcu, ‘Haydi! Beni de Alın Memleketi Kurtarın’ diye haykırdı! Metin Lokumcu, son sözleriyle hepimize, ülkenin tüm emekçilerine ve ezilenlerine cesaret ve güç verdi” dedi.
Şenol açıklamasında, “Lokumcu’nun sesinde baskılara boyun eğmemenin, iktidara karşı el pençe divan durmamanın ve özgürlüğün ancak kendi ellerimizde olduğunun çağrısı vardı. Hopa halkı suyuna, çayına, toprağına sahip çıkmak için, hazırladıkları pankartları binalara astılar ve gösteriler yaptılar. Miting öncesi çevre illerden takviye güvenlik güçleri ile Hopa’da sıkı yönetim ilan edilmiş gibi, Hopa halkına Hopa dar edilmiş. Hopa meydan muharebeleri yaşanmıştı. Bu savaşta atılan gaz bombası nedeni ile devrimci öğretmen Metin Lokumcu’yu kalp krizi neticesi ile kaybetmiştik. Başbakan mitingini yaptı, gitti” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir