Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kırşehir’in çehresi değişecek, biz hizmet için varız” dedi.
veysel-eroglu  Kırşehir’in Mucur ilçesinde Mucur Aksaklı Karacalı Göleti Sulama tesislerinin yanı sıra 5 tesisin temel atma töreni ve 2 tesisin açılışı Bakan Eroglu’nun katılımı ile yapıldı. Temel atma ve açılış törenlerinde konuşan Bakan Eroğlu, “Kırşehir’e karşı ayrı bir gönül bir bağım var. İstanbul’un su meselesini çözmek için İstanbul’a davet edildim ve İSKİ ile işe başladım. Bir gün Mucurlu bir delikanlı gelerek ‘Ne yapabilirim?’ dedi. İstanbul’un su meselesini çözmemizde Mucur’un da bir emeği var. Kırşehir’e müjdelerle geldim. Değerli kardeşlerim, bizler buraya heybemizi doldurarak geldik. 34 milyon liralık bir yatırımla buraya geldik. Çiftçimizin cebine projeler bittiğinde yaklaşık 16 milyon lira para girecek. Bizi özellikle inşaat alanında dinleyenlerle birlikte tesisin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Buraya 15 adet müjde ile geldik. Biliniz ki bu müjdelerin toplam maliyeti 64 milyon lira, bu yıl bizler için hamle yılı denilebilir. Tüm bürokratlarımızla birlikte buradayız. Bizler büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü hizmet için bizler varız” dedi.
Bazı bölgelerin yağış açısından zengin olmadığını, bunu göz önüne alarak ucu açık çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, ”Eskisi gibi sulama tesisleri olmayacak. Modern sulama sistemleri ile birlikte yapıyoruz. Bu tür çalışmalarımızı bilin ki bizler sözümüzün eri bir hükümetin temsilcileriyiz. Kırşehir’in 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacağız. Kısa süreli çözümler bizler için çözüm değildir. Allah nasip etti görevlendik. Daima uzun vadede çözümler sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
”Bizler burada ceviz eylem planı başlattık. Vatandaşlarımızın gelir seviyesini birçok proje ile yükselteceğiz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile hareket ediyoruz” diyen Bakan Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:
”Başbakan’a Kırşehir’e gidiyorum orada müjde vereceğim dediğimde biliniz ki çok duygulandı. Bizlerin kalbinde Kırşehir’in önemli bir yeri var. Beni Kırşehir’e üçüncü vekil olarak görüyorlar fakat ben hizmetkar olmayı tercih ediyorum. Türkiye, nereden nereye geldi. Paramızın pul etmediği yurt dışına konferanslara gitmek için borç bulduğumuz dönemler vardı. Allah’a şükür paramızdan altı sıfır atarak enflasyonla mücadele ettik. Beni çok üzen IMF’den gelenlerin devlet başkanı gibi karşılanması idi. Bizlere yeni şartlarla gelindiğinde Başbakanımız dik duruş gösterdi. Bunun üzerine IMF borcunuzu ödeyin dedi. 23 buçuk milyar dolar borcu ödeyerek IMF ile olan bağlarımızı bitirdik. Bu dönem hükümeti IMF’den para almamıştır. Sevindirici husus, IMF’nin Türkiye’den borç istemesidir. Faize gitmeyen para millete hizmet olarak gidiyor. Ben 2003 yılında DSİ Genel Müdürü iken yapılan yatırımlarla şu ankiler çok farklı, paramızla birlikte her şeyimize itibar geldi. Unutmayalım borçlarımız ödendi, iç borçlar zorunlu tasarruf fonu adı altında toplanan para ödendi, key ödemeleri geri ödendi. 22 banka iflas etmişti, birçokları hortumlayarak kaçmıştı. Milletin ödediği para bugünkü değeri ile mecburen devlet bu hükümet ödemek durumunda kaldı. Türkiye’de yatırımlar dolu dizgin devam ediyor. Başbakanımız tesis açmaya yetişemiyor. Yılda 350’den fazla tesis açılışı gerçekleştiriyoruz. Artık paralar değerli, para faiz lobisi yerine vatandaşa hizmet olarak gidiyor. Bizler emanetçiyiz, emanete hıyanet etmenin hesabını veremeyiz. Su probleminin İstanbul dışında da olduğunu gördük ve problemlerin tamamını uzun vadede çözdük. Büyük düşünmek ve millete sevdalı olmak budur.”
Bakan Eroğlu, sadece DSİ değil Orman Müdürlüğü’nün de çalışmalarını hızlandırarak devam ettiğini, son 10 yılda ceviz eylem planı, badem eylem planı gibi vatandaşa hem hizmet hem de iş olarak dönüş yaptıklarını kaydederek, ”Dünyanın her yerinden her şeye rahat şekilde ulaşabiliyorsunuz. Bizim dışımızda da çalışan kurumlarımız var, sağlık alanında muazzam bir değişim oldu. TOKİ destan yazıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir