2011 yılında inanç özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesi ile ülkesinden kaçarak Türkiye’ye gelen Mohammad Reza Mirab için vize çıktı. Mirab Amerika’ya gitmeye hazırlanırken, eşi için en az 6 ay bekleme süresi gerekiyor.
ozgurluk  ABD vizesinin çıkmasıyla Türkiye’de iki yıllık bekleyişi son bulan Mohammad Reza Mirab, eşi için en az altı aylık bekleme süresi istendiğini belirtti. Mohammad Reza Mirab, ”Ben gideceğim fakat eşim Türkiye’de yalnız başına ne yapacak bilmiyorum. İyi derecede Türkçe bilmiyor’ dedi.
İnanç özgürlüğünün İran’da sağlanmadığını belirten Mohammad Reza Mirab, “Birleşmiş Milletlerde yazılı ve sözlü mülakata tabi oldum. Bu süreç belirli aralıklarla devam etti. Ülkemde inanç özgürlüğümün sağlanmaması ve Müslümanken Hristiyan oluşum yüzünden yapılan baskı nedeni ile kaçmak zorunda kaldım. Dokuz ay sonra pasaport işlemlerini hallederek eşimi yanıma aldım. Birleşmiş Milletlere ülkemde yaşadığım sıkıntıları anlattım. Verdiğim teklif üç ay sonra kabul gördü. Dört ay sonra Amerikan Konsolosluğu verdiğim teklifi kabul etti. Müracaatım kabul olduktan bir ay sonra eşim Fateme Sabet Shojah Refihe Türkiye’ye geldi. Şimdi ben gideceğim, o Kırşehir’de yalnız başına nasıl mücadele edecek bilmiyorum. Amerika’ya gittikten sonra kendi ülkemde gerçekten inanç özgürlüğünün sağlandığına inanırsam doğup büyüdüğüm topraklara yeniden dönmek isterim” şeklinde konuştu.
[color-box]- İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN AMERİKA’YA GİDİYOR
– MÜSLÜMANKEN HRİSTİYAN OLAN VE ÜLKESİNDE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN SAĞLANAMADIĞINI İLERİ SÜREN İRANLI MOHAMMAD REZA MİRAB’IN İKİ YILLIK BEKLEYİŞİ SON BULDU
– MİRAB ABD’YE GİTMEYE HAZIRLANIRKEN, EŞİ İÇİN VİZE ÇIKMADI[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir