Kırşehir Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen Kemalizm ve Cumhuriyete Yönelik Saldırılar ve Projeler paneli verildi.
kemalizm  Panele ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Emekli Büyükelçi Parlamenter Onur Öymen, Prof. Dr. Anıl Çeçen, Prof. Dr. Bilge Sükan katıldı.
Kırşehir ADD Başkanı Halil İbrahim Cebecinin açılış konuşmasını yaptığı programın panel bölümüne ADD Başkanı Tansel Çölaşan başkanlık yaptı. Panelde ‘Cumhuriyetin ilkeleri, Anayasa süreci ve güncel konular katılımcılara aktarıldı’. Çölaşan’ın yönettiği panelde Prof. Dr. Anıl Çeçen, Atatürk ve Devrimlerini anlattı. Çeçen, “Atatürk ve devrimleri bir anda oluşturulmuş devrimler değildir. Şuanda çatısı altında yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün bir projesidir. Osmanlı Devleti sonrasında harita çizilirken bir tek Anadolu da haritaya müsaade edilmemiştir. Geçmişten günümüze yüzüncü yılımıza giderken başarılı  bir ulus devlet kurulmuştur. Atatürk karşıtlarının bile Türkiye’de iktidara gelmesi alınan modelin kuvvetli olduğunu gösterir. Bilinmeli ki Ortadoğu’da yaşanmakta olan savaşların hepsi emperyal güçlerin savaşlarıdır. Bizler ise Atatürk ve devrimleri ile bu savaşa dur diyeceğiz” dedi.
Atatürkçülüğün iyi anlaşılmadığını ifade eden Prof. Dr. Bilge Sükan katılımcılara millet ve milliyetçilik kavramlarını Atatürk’ün bakış açısı ile anlattı. Panelde katılımcılara güncel konuları değerlendiren Öymen ise soru sorabilmenin demokrasi adına önemli olduğunu belirtti. Öymen, “Yabancı güçlerin iradesinde anayasa çalışmaları başlamıştır. Türkiye’den istenilmekte olan bir çok şey gerçekleşmediği için yeni anayasa çalışmaları ile birlikte kendi menfaatlerini oluşturmak istemekteler. Yeni anayasa ve terör konularında ülkemiz dışında bulunan güçlerin iradesi mevcut. Milli egemenliği sağlamak ve bütünleşmek zorundayız. Atatürk ilke ve inkılaplarını önce anlamalı sonrada doğru olarak anlatabilmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir