Ölümünün 387. yıldönümünde düşünce adamı Nihal Atsız anılıyor.
ulku  Kırşehir Türk Ocakları Reisi Atsız’ın ölüm yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Doğan mesajında, “Bir düşünce adamı olan Nihal Atsız,  Türkiye’nin komünizm ve benzeri zararlı akımlardan etkilendiği ve Türklüğün bu cephelere karşı savaş verdiği bir ortamda, Türk budunu olarak varlığımızı korumanın bir yolunu araştıran Atsız, çok geçmeden kurtuluşun Türk milliyetçiliğinde yani Türkçülükte olduğunu öğrenmiş ve yaşamının sonuna kadar bu ülküyü Türk milleti üzerinde hâkim kılmaya çalışmıştır.
Atsız, yaşamı boyunca Türkçülüğünden hiç taviz vermemiş, yazdığı makaleler ve çıkardığı dergiler yüzünden birçok kez mahkemelik olmasına, tabutluklarda işkenceler görmesine rağmen düşüncelerini kararlılıkla ve haykırırcasına savunan bir ülkü eridir.
Sert üslubu ve kararlı duruşu, her ne kadar Türkçülüğe karşı olanların çoklukla da Türk soylu olmayanların düşmanlıklarına neden olmuşsa da, bu kişilerin verdiği zararlar Atsız’ın bir bozkurt gibi başı dik yaşayışında en ufak bir tavize neden olmamıştır.
Atsız, olgun ve üstün bir kişiliğe sahip ciddi bir karaktere sahip olduğundan, yine takdir edilmesi gereken bir dava adamıdır” ifadesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir